STRESSMESTRING – FEM TILTAK

Jeg har veldig fort for å bli stresset når jeg har mye å gjøre, press fra flere kanter og mange ting som skjer. Dette har jeg jobbet mye med det siste året. Det å takle stress uten å bli anspent, agressiv og sliten. Det er jo en gang slik at jeg elsker å ha mye og gjøre og jeg elsker å ha mye og tenke på, men det setter større krav til stressmestring om jeg ikke skal ende opp som en frynsete fillerye.

♥ Noe som har hjulpet meg enormt mye er flere ting. Det første er å begrense kontortida mi slik at jeg ikke er tilgjengelig tjuefire syv. Det sklir ut innimellom når jeg vet jeg har fått en viktig mail, men jevnt over er det mye bedre enn før. Selv om jeg har en anderledes jobb så er det fortsatt bare en jobb, og det betyr ikke at jeg skal gjøre det hele døgnet.

IMG_2330Genser fra Adidas her (adlink)

♥  Avkobling er også noe jeg har satt av mer tid til. Jeg går bevisst inn for å gjøre ting som ikke har med jobben å gjøre. For eksempel det å lese krimbok, besøke venninner og ikke snakke om trening og jobb, rydde, gå turer, gå på kafè eller spille Hay day på Ipaden (haha). Hodet har fort for å jobbe på spreng konstant for oss som er veldig personlig involvert i jobben, og da tror jeg avkobling er ekstra viktig. Det finnes en verden utenom jobb, og hjernen trenger også fri.

♥ Å si nei. Noe som alltid har vært vanskelig for meg, men som jeg blir bedre og bedre på. Man har jo ofte en teori om at folk blir sure når man sier nei, men min erfaring er at de fleste viser forståelse for det. Det er ikke farlig å si nei i det hele tatt. Blir det for mye så blir det for mye og man kan ikke gjøre alt og gjøre alle til lags.  Synd å si, men det er sant.

IMG_9457

Slutte med ting (og mennesker) som sliter deg mer ut enn det bygger deg opp. Jeg tror det er så viktig å kjenne etter. Det jeg styrer og ordner med, gjør det meg glad, gjør det meg bedre eller sliter det meg bare ut? Det er veldig bra å presse seg, være utenfor komfortsonen og gjøre ting du ikke gjør til vanlig. Men om det ikke gir deg noe som helst bra verken underveis eller etterpå så vil jeg ikke si det er verdt det. Det kan være tøft å innrømme at man vil gi opp noe eller noe, men når valget er tatt vil det føles som en lettelse.

♥ Bruke trening som terapi
Selv om jeg jobber med trening og tenker mye på det så klarer jeg heldigvis og skille det fra min egen trening og fremgang. Uansett hvor sliten jeg er så blir det alltid bedre med ei treningsøkt. Ingenting er som å løfte på døde ting, kjenne kroppen jobbe eller kjenne frisk luft i ansiktet. Undervurdert terapiform!

Hvordan takler du stress i hverdagen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *