RIS OG KYLLING? NEI TAKK

IMG_2254

Jeg postet et bilde på facebooksiden min i går som var en repost av et bilde en kunde la ut på instagramen sin av en saftig burger. En burger hun fint kunne nyte selv om hun fulgte plan fra meg. HVA? Kan man spise burger på diett? Jepp. Det er faktisk mulig.

Camilla Hoel la ut en artikkel på fitnessbloggen her om dagen, om hvordan hun kom i konkurranseform selv om hun spiste både  vafler og nugatti. Nok et bevis på at diettmat ikke må være hverken tørt eller kjedelig. Hva forteller dette oss?

IMG_0509

☺ Man MÅ ikke spise kylling og ris uten salt, krydder eller noe form for saus for å komme i form
☺ Du blir ikke nødvendigvis i bedre form av tørr ris enn du gjør av andre karbohydratkilder som smaker bedre
☺ Man MÅ ikke spise torsk og brokkoli for å brenne fett
☺ Man kan redusere fettprosenten selv om man har innslag i kosten av ting som ikke er klasifisert som «sunne»
☺ Man kan spise alt så lenge man velger riktig mengde!

Jeg sier ikke at du skal spise nugatti, boller og pølse daglig. Poenget mitt er at du ikke trenger å ekskludere noe mat fra kostholdet ditt så lenge du spiser næringsrik, sunn og god mat mesteparten av tiden.  Bildene i dette innlegget er eksempler på mat jeg har spist og fått gode resulater med – PÅ DIETT!

IMG_2262

Om du sitter med en matboks med tørr ris og kylling i hånda nå as we speak og lurer på om dette er verdt strevet – da er svaret mitt; nei, det er det ikke. Du kan fint spise mat du liker OG redusere fettprosenten din. INGEN problem.

3 comments
  1. Diett trenger absolutt ikke være kjedelig, man trenger bare å være kreativ.
    Jeg skal ha i meg 120g karbohydrat til det siste måltidet mitt. Det er ca 2dl tørr ris, men noen ganger vil jeg bytte det med potet f.eks, men da må jeg jo opp i 1kg potet for å få samme mengde karbo? Det kan jeg jo ikke spise. Eller er det jeg som regner feil? Har du noen tips her?

    1. Potet har 16 g karb pr.100 g,så det blir en del potet om du skal ha 120 g karb.:)
      Hva med å lage pannekaker? 150 g havregryn og 1 most banan 🙂

  2. Har tenkt på pannekaker, takk for en reminder på det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *