TRE GRUNNER TIL Å TRENE HIP THRUST

Er du ute etter bedre utviklet rumpemuskulatur og/eller økt styrke i knebøy og markløft? Da er hip thrust en øvelse du bør innføre i treningen din. Hip thrust utføres orginalt med øvre del av ryggen på en benk, beina i bakken og med vekt på hofta. Du kan presse deg til utmattelse på to måter – ved å bruke tung vekt, eller ved å ha lettere vekt og mange repetisjoner.

IMG_1814-001

1. Hip thrust aktiverer rumpemuskulaturen i veldig høy grad sammenlignet med for eksempel knebøy og utfall.

2. Den gir gode muligheter til tung belastning sammenlignet med isolasjonsøvelser som for eksempel kickback i kabel og pullthrough. Større belastning = økt styrke = muskelvekst.

3. Økt styrke i hip thrust vil hjelpe deg å bli sterkere i knebøy og markløft hvor rumpestyrke utgjør stor forskjell. Og igjen, blir du sterkere vil dette føre til en bedre fysikk!

IMG_8575-001På dette bildet viser jeg en glutebridge med beina hevet, ikke en hip thrust

TIPS: Har du ikke et ru gulv under deg – ta litt vann på skoene så du ikke sklir! Sliter du med at benken dyttes bakover? Prøv å fokusere enda mer på å skyte hofta opp og ikke på  å presse hælene fra deg. Det kan også være smart å sette benken inntil en vegg.

Ekstra rumpeaktivering?
Plasser en strikk rundt knærne og press knærne ut under hele utføreslen. Dette vil øke aktiveringen av gluteus medius, muskelen på siden av rumpa som gir den rund form.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *