JULIES GRØNNSAKSMOS OG JERNTIPS

Jeg har fått helt dilla på grønnsaksmos i det siste. Det gir jo grønnsakene SÅ mye bedre smak! Med litt krydder og sukkerfri ketshup blir det rett og sett veldig godt 🙂 Min favoritt om dagen er brokkolimos med spinat, vårløk og agurk. Jeg koker opp brokkoli til den er litt myk og moser den med stavmikser sammen med vårløk, spinat, agurk og krydder. Utrolig mye bedre enn vanlig plain brokkoli. Jeg har også prøvd med vanlig løk, rødløk, paprika og pesto. Alt er faktisk knall godt, og det er kun fantasien som kan stoppe deg!

IMG_2593-001

Vårløk er veldig smakfult, i tillegg til at det inneholder blant annet vitamin C, folat og kalsium. Agurk gir fylde til mosen og er også med på å mette godt. Grønnsaksmos kan sprite opp enhver kjedelig kyllingfilet og den kan også spises uten noe annet for deg som ønsker det. Mine favorittkrydder til grønnsaksmos er hvitløkspepper, pommes frites krydder og vanlig salt og pepper. Er det flere enn meg som syns grønnsakene smaker bedre som mos? ☺

Ekstratips, spesielt for oss jenter :
Ha spinat med i kostholdet ditt, og gjerne i grønnsaksmosen! Hvorfor? Spinat er en super kilde til jern, folat og c-vitamin. Jern er noe spesielt vi jenter må passe på å få i oss nok av, spesielt om vi har store blødninger ved menstruasjon. Kombinèr grønnsaksmosen din med en saftig biff, så gjør du deg selv en jern-tjeneste 😉

Typiske tegn på jernmangel; Trøtthet, slapphet og svimmelhet.

IMG_2657-001IMG_2594-001

1 comment
  1. […] opp grønnsaker du har i kjølskap eller frys. Oppskrift på min beste grønnsaksmos finner du HER. Du kan egentlig putte oppi det du vil og det du liker best. Mosen fungerer fortreffelig som […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *