«NORMALKROPPEN» – JEG ER DRITTLEI !

Først og fremst; all ære til Ida Wulff som skrev dette innlegget og igrunn satt ord på mye av det jeg selv tenker, og dette innlegget til Silje Mariela.  Det er mye mas om kroppspress og «normalkroppen» om dagen. Jeg syns det er flott at det blir satt mer frem i lyset at det er ok å være akkurat slik som man er…MEN…

Det som dog provoserer livskiten ut av meg er 1. At noe i det hele tatt kalles normalt når det kommer til menneskekropper. 2. At det nesten har blitt bannlyst å ha ønsker om å forbedre seg og føle seg mer vell ved å gjøre en innsats for å forbedre egen fysikk. Jeg har inntrykk av at det nesten blir sett ned på når noen ønsker å se bedre ut. Alle har meninger om alt i hytt og pine og bilder av «normalkroppen» florerer rundt over alt. Jeg ser dette spesielt i tilfeller hvor gravide ønsker å holde en god form gjennom, og etter graviditet. De blir jo omtrent halshugget av alle som skal fortelle dem hva som er «normalt» i deres tilstand.

IMG_2797-001

Personlig er jeg veldig fan av en veldig viktig ting, uansett hvor stor/liten du vil være:  Å FØLE SEG VEL I EGET SKINN.  Om det innebærer å ha litt ekstra fett, litt mindre fett, litt mer muskler eller lite muskler, det bør ikke ha noe å si så lenge du trives med deg selv. Trives du så trenger du heller ikke endre noe.

Vi har forskjellige preferanser på hvordan vi ønsker å se ut, slik vil det alltid være. Jeg syns det blir for dumt å skylde på kroppspress som grunnen til at folk vil spise sunnere og trene mer. Kroppspress er noe vi skaper inni vårt eget hode i det sekunder vi tror at en annen person er bedre enn oss selv på grunnlag av hvordan de ser ut eller hva de presterer. Jeg liker å se ut på en viss måte og det skylder jeg ikke på noen andre for, det handler om min personlige preferanse.

IMG_2939-001

Hva er bakgrunnen for mine tanker rundt dette?
Hovedgrunnen til at jeg er lei av prat om dette, er at jeg mener normalkroppen ikke finnes. Alle er forskjellige, så hvordan kan da noe være normalt? Ingen andre skal trenge å fortelle meg eller kundene mine at det og det er normalt og at jeg ikke trenger å bli mer fit fordi normalen har for eksempel mer fett og mindre muskler. Nei takk, den beslutningen tar jeg selv ! JEG DRITER I HVA SOM ER NORMALT!

Bare fordi jeg ønsker å forbedre min egen fysikk og blogger om det, så betyr ikke det at jeg syns alle andre med samme fysikk som meg eller noen med mer fett/mindre muskler bør endre noen ting. Det er der vi må forstå forskjellen. Det forventes ikke at alle skal ha samme trivselsform. Vi må lære oss å tenke selv og ikke tro at bare fordi andre vil endre noe så betyr det at vi og må endre noe. Trives du i kroppen din? SÅ BRA! Da trenger du ikke å gjøre noe. Det gjelder også selv om fotballfrue løper x-antall mil på mølla eller en eller annen lekker fitnessblogger vil ha bort «muffintoppen».

Vi må lære oss å tenke selv. Hva vil DU, hva trives DU med, hvordan vil DU se ut?  Det eneste du trenger å leve med til syvende og sist er din egen kropp og ditt eget hode, ingen andres. Sørg for at du trives med DEG! Hva andre mener er normalt bør være fullstendig likegyldig!

14 comments
 1. Hei 🙂

  Jeg er helt enig på deg, det kropppresse har jo ikke nettop begynt men at det begynner å bli verre, er bare oppskrytt! Det er viktig å ha det bra med seg selv, uansett hvilkne mål du har satt deg, hvilken fasong du har osv. Det bare du som selv kan finne ut hva du vil trives med, foretrekker. Kjempe bra innlegg! Å du ser fantastisk bra ut❤️ har selv gjort mye med mitt kosthold og trening. Har gått ner 20 kg, og har aldri våre så fornøyd som jeg er nå. Men det er viktig å sette sine grenser, det gjor ikke jeg med en gang, jeg havnet i ein ond sirkel, fikk spiseforstyrrelser men har selv klart å bygdt meg selv opp, og føler meg mer frisk å sterk å humøret har aldri vært bedre.

  1. Tusen takk, så bra du er enig! 😀
   Veldig bra at du fant ut at du skulle stoppe mens leken var god, også så bra at du føler deg vel slik du er og har det nå!! Takk for at du delte din erfaring 🙂 Så lenge man trives med seg selv så bør det ikke ha noe å si hva media eller andre mener 🙂

  1. 😀

 2. Takk for at du skriver så fine innlegg! Du har så rett i det du skriver om 🙂

  1. så bra du likte det!! 😀

 3. Jeg er sååå enig! Jeg er drittlei av å høre om normalkroppen. Jeg er også drittlei av å nesten måtte forsvare at jeg trener for «du trenger jo ikke slanke deg» (akkurat som det er enetse grunn til å trene) eller «jeg bruker heller tid med barna jeg» (akkurat som jeg neglisjerer guttungen fordi jeg trener) eller «nei, æsj, jeg driter i hvordan jeg ser ut jeg (nettopp, du synes ikke du ser bra ut, men det kan jo hende jeg har et ønske om å føle meg vel). Jeg elsker å trene og nå har jeg ikke spist sukker siden 16. Februar. Og jeg må forklare og forsvare meg nesten hver dag. Skjønner ikke hvorfor man gidder å bry seg så himla om alle andre enn seg selv! Bra skrevet! La meg være meg, så skal du få være deg! 🙂

  1. Amen!

   1. 😀

  2. Årh JA! Er så med på det du sier. Det er utrolig kjipt å føle at man må rettferdiggjøre ovenfor andre at man gjør det man gjør og har en egen trivselsform. Helt utrolig!
   Jeg er helt sikker på at du er en kjempe god mor, selv om – og fordi du ønsker å ta vare på deg selv!!! 🙂

 4. Jaa, amen!!

  1. 😀

 5. Alle har en kropp, og alle kropper er forskjellig, ferdig snakka!

  1. så sant!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *