ENERGIGIVENDE TILSKUDD KAN SENKE FETTFORBRENNINGEN

gwgwg
Om du inntar store doser energigivende drikker og piller, kan dette øke kroppens stresshormon, kortisol. Følgene av høye kortisolnivåer kan du lese mer om i innlegget mitt her. Energigivende tilskudd som gir energi og demper sultfølelsen kan gi uheldig utslag på din fettforbrenning og vektnedgang. I fornuftig mengde fungerer det bra, men det blir fort for mye.

Tegn på at kroppen er stresset som følge av sentralstimulerende tilskudd: 
– Hjerteklapp eller konstant forhøynet hjerterytme
– Følelsen av å være stresset i kroppen flere timer etter inntak
– Kaldsvetting
– Skjelving på hender
– Kløende følelse i musklene

Har du disse symptomene lenge etter inntak av tilskudd bør du tenke over hvor mye du bruker det. Fettforbrennere og andre energigivende produkter har tryggest og best effekt ve bruk 2- 3 ganger i uken og i anbefalt dose.

rtgwgw

Man kan bli avhengig av den lille ekstra piffen, jeg har vært der selv. Man tror at treningsøkta ikke blir like bra og at innsatsen ikke blir den samme. Men med å innta sentralstimulerende produkter gjør man kroppen konstant stresset, og fettforbrenningen stilles ned. Isteden for å innta slike tilskudd før trening kan det være like effektivt med 1 eple og 1 scoop BCAA (aminosyrer), og heller benytte seg av stimulerende før veldig tunge økter, 1-3 ganger pr. uke og ikke mer. Kroppen kan også bli mer tollerant mot koffein, og dermed ikke reagere like mye etter en stund. Da mister du likevel mye effekt.

Energigivende alternativer:
– Grønnsakssmoothie med agurk, eple, selleri, sitron og ingefær
– Fruktsmoothie med jordbær, banan og 1 scoop BCAA med smak av vannmelon eller cherry
– Fruktsmoothie med appelsin og jordbær og 1 scoop BCAA med smak av fruit punch
Et generelt bra kosthold med mye grønnsaker og frukt, tilstrekkelig med proteiner, karbohydrater og fett.

Bottom line; spar FRES, frenzy fatloss, monster, crystal, redbull, celcius og andre koffein og gueranaprodukter til de tyngste øktene og gi alt fra naturlig energi ellers. Spiser du bra og nok er det ingen grunn til at du ikke skal klare å gi 100% i øktene dine.
Kilde til informasjon om kortisol: «The Cortisol Connection», Shawn Talbott
Innlegget inneholder sponsorlinker

3 comments
  1. Gjelder det lettbrus som Cola Zero og Pepsi Max også?

    1. disse inneholder ikke så store doser, så jeg vil si at det går fint så lenge man drikker normal mengde 🙂

  2. […] det kan være lurt å begrense seg ! Koffein er sentralstimulerende, og som jeg skrev i et innlegg her om energigivende drikker så kan dette påvirke kortisolet (stresshormonet) i kroppen slik at kroppen blir stresset. Når du […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *