4 TIPS FOR EN BEDRE STYRKEØKT OG BEDRE RESULTATER

11417116_10206994875648974_170932614_o

Sliter du med motivasjonen, manglende treningslyst eller rett og slett dårlig fokus på treninga? Da har jeg tre enkle tips til deg.

1. PLANLEGG ØKTA DI Sett deg ned før du drar og skriv i loggboka di (ja, du bør absolutt ha en!) hva økta skal bestå av, hvilke vekter du vil peile deg inn på og hvor mange sett og reps du skal ha. Når du vet hva du går til er det mye lettere å psyke seg opp, og det er også vanskeligere å skippe noe når du har det svart på hvitt.

2. KOBLE UT OMVERDENEN Ta på deg headset med musikk som girer deg opp og legg fra deg telefonen (eventuelt ha den i mobilholder på armen under trening om du bruker den til musikk). Instagram og facebook bør ikke være fokuset ditt i treningsøkta di. For min egen del så får jeg de beste øktene når jeg ikke tar noen bilder eller filmer noe som helst under økta, men kun lever i nuet og fokuserer på det jeg skal gjøre.

11279991_10206899063613733_918253472_o

 

3. LAG ET KRYSS-SKJEMA ELLER EN ANNEN TYPE «AVTALE» Å kunne krysse av hver gang du har utført en styrkeøkt etter planen, det gir mestringsfølelse og motivasjon. Du kan enten lage et skjema for deg selv som du har på dataen eller hengende på kjøleskapet, eller du kan ha det sammen med en venn/kjæreste/samboer. Å knytte seg til noe som skaper forventning er bare sunt og det kan være akkurat det du trenger for å få fart på sakene.

4. EVALUÈR DITT EGET ARBEID Skriv en kommentar i loggboka etter økta hvor du går over din egen innsats. Kan du øke vektene neste økt? Skriv det ned. Bør du ha mer fokus på teknikk neste gang? Skriv det ned. Slik presser du hele tiden deg selv til å bli bedre, og du ser også fort sammenhenger om du plutselig stopper opp i fremgangen. Logging og evaluering er undervurdert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *