EVALUERING AV EGEN INNSATS

Fredagsfølelsen altså, den er uslåelig!
Hver fredags morgen koker jeg kaffe og setter meg på kontoret med mailen, enten på Shapes eller på hjemmekontoret. Fredag er nemlig rapportdag for oppfølgingskundene mine, så da tikker de inn en etter en helt frem til kl.13. Slik har det faktisk vært så og si hver fredag nå de tre siste årene, sett bort ifra enkelte fredager hvor jeg har vært utenlands. Likevel blir jeg aldri lei! Mye av grunnen til det er nok at jeg har med så mange forskjellige mennesker å gjøre, og selvsagt at jeg elsker det jeg driver med. Variasjon og lidenskap – En god kombinasjon for meg som er rastløs og kreativ av natur fremfor et hardbarka rutinemenneske.

11638540_10207099648708235_1638870554_o

Over til noe helt annet – fremgang i skulderstyrke !
Jeg har nevnt tidligere at jeg sliter med fremgang i styrken i sumopress. En periode gikk det plutselig fremover, men nå har det stagnert igjen. Etter litt evaluering av egne løft i treningsloggen og på videoer så har jeg kommet frem til at corestyrken mest sannsynlig er det som ødelegger for meg. Det er to tydelige tegn på det; 1. Jeg blir mer sliten i korsryggen enn jeg blir i skuldrene. 2. Styrken øker i skuldrene når core fjernes som svak lenke, slik som i sittende skulderpress. I sittende skulderpress og sidehevvarianter øker styrken ukentlig, skuldrene er derfor mest sannsynlig ikke problemet. Coremuskulturen er en svak lenke hos meg som gjør løftet ustabilt og jeg «knekker» for mye i korsryggen. Da sier det seg selv at jeg ikke klarer det jeg vil selv om skuldrene har mer å gå på.

11638932_10207099656828438_699966821_o

Så nå skal jeg altså prøve om teorien min stemmer. Corestyrken skal opp! Jeg startet i forigårds med sideplanke, og i går kjørte jeg knelende superman i slynge med hold. (Video på instagram (pt_julie).  I løpet av helgen skal neste treningsuke planlegges, og da skal jeg sette opp økter med økt fokus på corestabilitet og styrke. Forhåpentligvis vil dette hjelpe meg å øke styrken i sumopress på sikt. Mange mener at magetrening bare er nyttig for estetikk, men jeg er villig til å prøve det ut likevel. Jeg begynner å bli desperat etter styrkefremgang i den forbaska pressen.

Evaluering av egen innsats og fremgang er gull verdt når målet er å forbedre noe. Husk på det folkens! Står du stille – finn årsaken og gjør noe med det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *