HELÅRSKROPPEN – TRENINGSTILTAK

IMG_3150

Jeg har allerede skrevet om mine kostholdstiltak for å bevare en sunn og sprek helårskropp som jeg føler meg vel i, så i dag tenkte jeg å skrive litt om tiltakene jeg gjør utenom matvalg, nemlig med fysisk aktivitet.

Som jeg har nevnt tusen ganger allerede så gjør jeg ikke ting jeg ikke trives med over lang tid. Det syns jeg bare blir tull og bortkasting av livet rett og slett. Når det finnes så mange muligheter til hva man kan gjøre for å holde seg aktiv så er det strengt tatt ikke nødvendig å presse seg til å gjøre det man liker minst…

Jeg er og blir forelsket i styrketrening og jeg elsker det. Jeg overdriver faktisk ikke heller. Styrketrening gir meg veldig mye og det har vært en helt naturlig del av livet mitt helt siden jeg var fjorten år. Av den grunn sliter jeg sjeldent med å bekjempe dørstokkmila og den indre sofagrisen. Valget er relativt lett, selv på tunge dager, når det er en såpass innbarka vane. Utover dette har jeg visse ting jeg bevisst går inn for å gjøre i hverdagen for å holde meg aktiv;

IMG_3163
IMG_3158-002

  • Jeg prioriterer tid til trening og ser på det som investering i egen helse og velvære. Noe som er nødvendig for at jeg skal kunne fungere 100% ellers også.
  • Jeg trener jevnt hele året og har aldri lange avbrekk.
  • Jeg gjør ting jeg trives med og som gir meg utfordringer og mestringsfølelse.
  • Jeg sørger for å alltid ha fremgang på en eller flere måter.
  • Jeg tar ALDRI rulletrappa med mindre jeg holder på å miste et fly/tog.
  • Jeg tar alltid trappa på kjøpesentere, på jobb og andre steder. (Det eneste unntaket er vel hotell dersom jeg bor i x etasje og har med meg masse ting og tang)
  • Jeg reiser meg ofte opp og gjør stort sett noe hele dagen selv på dager som jeg «ikke har noe å gjøre». Undervurdert hverdagsaktivitet!
  • Jeg har alltid en form for fysisk aktivitet på ferie. Alt fra shopping til styrketrening.
  • Jeg sørger for å utfordre kroppen på flere måter slik at den kan takle mye forskjellig og dermed aldri er et hinder for meg.

Helt basic enkle tiltak som jeg tror på at gjør en forskjell i det store og hele. Vi er skapt for å være i aktivitet så jeg tenker at bevegelse bør være en naturlig del av dagen. I tillegg til styrketreningen så er hverdagsaktiviteten vel så viktig. Nå har jeg også fått meg sykkel og hjelm, så forhåpentligvis blir det transportmiddelet til og fra venninner og til og fra gymmet gjennom sommeren – med mindre jeg har treningsøkter som tar livet av beina mine 😉

Tights // T-skjorte på tilbud // Sko på tilbud  (adlinks)

IMG_3161

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *