STRESSMESTRING – 4 TRIKS

Er det noe som fort kan hindre deg i å få optimale resultater med trening og kosthold, så er det stress. Stress går fort utover overskudd, humør, energi, fokus og generell livskvalitet. Å unngå stress i en hektisk hverdag er så og si umulig, men vi kan lære oss å mestre det bedre! Disse teknikkene har jeg benyttet meg av selv den siste tiden.

IMG_2608-001

Beregn 10 minutter ekstra
Det er helt utrolig hvor mye mindre stresset hverdagen min har blitt etter at jeg begynte å dra ti minutter tidligere hjemmefra når jeg skal på jobb eller på andre ting. Å ha god tid til å følge fartsgrensen, parkere og komme seg på plass er undervurdert. Istedet for å sitte å kaldsvette i bilen, kjempe stresset og oppjaget får man en rolig start på dagen.

Planlegg på forhånd
Har du mye som skal gå opp, sett av tid til planlegging før det bryter løs. Da slipper alt å komme «som jula på kjerringa» og du kan balansere alt og rekke det du skal.

Ikke vær redd for å delegere bort oppgaver og be om hjelp
Om det er ting du skulle fått gjort som du rett og slett ikke rekker, be om hjelp! Ofte er det ingen problem for andre å hjelpe deg, så hvorfor sette himmel og jord i bevegelse for å rekke det selv? Bor du sammen med noen, spør om de kan ta seg av klesbretting eller oppvask mens du henter bilen på verksted eller motsatt, for eksempel. Du MÅ ikke gjøre alt selv.

Ikke ta all verdens bekymring på dine skuldre
Vi damer spesielt har fort for å ta på oss andres bekymringer og andres stress. Vi adopterer veldig fort andres problemer og prøver å fikse dem. Vi må ikke glemme at vi har vårt eget liv å ta hånd om, og av og til er det mer enn nok. Det er ikke din oppgave å ordne opp for alle andre. Bidra med det du kan og det du har overskudd til, men kjenn etter når det er nok. Husk også at alt er ikke ditt ansvar, og det er heller ikke alt du kan gjøre noe med.

 

2 comments
  1. Vet ikke om jeg er helt enig i det punktet der man kan spør samboeren om å brette klær 😉 Neida 😉

    1. hahaha 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *