EN PERFEKT REVERS DIETT

Mange har sikkert hørt om ordet «revers diett» i sammenheng med fitnesskonkurranser. Det er rett og slett en diett man starter på rett etter konkurranse for å få en rolig og smart vektoppgang til man når en sunn fettprosent som man kan beholde i off season perioden. Man øker kaloriene i sakte tempo og sørger for at kropp og hodet henger med på lasset mens man øker matinntaket. Jeg var coach for Elin Brandsfjell da hun stilte i bodyfitness i april, og fra da til slutten av juni kjørte vi en meget vellykket revers diett. Bildene taler for seg;

Dette er Elin på konkurransedagen, 11 april i år:
10997012_10153390877445050_4068804441029399918_n

Disse bildene er fra 12 juni i år;
Et MYE høyere matinntak men likevel med svært god form! Her har hun trykk i muskulaturen, styrken øker og hun spiser mer og mer, sakte men sikkert.
Formbilder og treningsres

Mange går på en real smell etter en diett hvor de har kommet ned i lavere fettprosent og ender opp med å legge på seg mange kilo. Dette gjelder ikke bare atleter på dette nivået, men også «vanlige» folk som er på diett og når en god form. Når man er blitt fornøyd er det fort gjort å øke matinntaket litt for fort og slappe litt for mye av. Resultatet da blir at man legger på seg enorme mengder fett og ender opp med å bli like misfornøyd som man var før man startet hele prosjektet. Veldig usunt – både for kropp og hode!

Husk å gi kroppen TID på å henge med på endringene du gjør!

Det vil lønne seg i form av en mindre stresset kropp som spiller på lag og presterer bra, samtidig som du unngår stor vektoppgang og unødig fettlagring når du øker matinntaket etter endt diett. JA – det krever at man holder hodet kaldt og er tålmodig, men det er virkelig verdt strevet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *