PROTEININNTAK – DETTE KAN GJØRE EN FORSKJELL

Det har alltid vært mye myter ute å går rundt når man bør spise og hvor ofte. I fitnessmiljøet har det lenge vært populært å spise seks måltider til dagen eller hver tredje time. For enkelte også på nattestid for å «holde forbrenningen oppe». De fleste vet i dag at det er mye som fungerer helt fint og gir resultater, men hva er egentlig mest ideelt og hva gjør en forskjell?

Forskning har vist at timing av proteininntak er det viktigste når det kommer til måltidsfrekvens og resultater. En gruppe mennesker ble delt i to, hvor halvparten spiste 70 g protein midt på dagen mens den andre halvparten spiste 70 g protein 90 minutter før leggetid. Begge grupper trente tung styrketrening. Dette var et langtidsstudie, og det viste seg at det var betydelig forskjell i de to gruppene. Gruppen som spiste mer protein før leggetid økte betraktelig mer i muskelmasse (1).

IMG_0515-001

I en annen studie (2) sammenlignet to grupper som ønsket å redusere fettprosenten. Den ene gruppen spiste 70% av matinntaket sitt på dagtid. Den andre gruppen spiste 70% av matinntaket sitt senere på dagen. Resultatet viste at gruppen som spiste mest sent på dagen beholdt mest muskelmasse og mistet mest fett.

Så hva kan vi konkludere med?
Det er mer enn det totale kaloriinntaket som spiller en rolle. Når du spiser mest protein er faktisk ganske viktig det òg. Pr.i dag er det bevist at å spise mer protein senere på dagen vil både bidra til økt muskelmasse på «bulk», og også bevaring av muskelmasse på diett. Sørg for å spise godt med protein i ditt siste måltid.

Div4

Referanser:
1. Burk A, et al. Time-divided ingestion pattern of casein-based protein supplement stimulates an increase in fat-free body mass during resistance training in young untrained men. Nutr Res. 2009 Jun;29(6):405-13. 

2. Keim NL, et al. Weight loss is greater with consumption of large morning meals and fat-free mass is preserved with large evening meals in women on a controlled weight reduction regimen. J Nutr. 1997 Jan;127(1):75-82.

 

PS: Sommerdeal hos X-life – gjelder ut dagen!

1437455866

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *