FORTELL MEG VITSEN

Kylling og ris blir ofte sett på som «fitnessmat». Det er det bodybuilderne og alle de som har et oppriktig ønske om å «get fit or die trying» spiser. Det virker som det har blitt det magiske måltidet som får folk i form…Jeg lurer på en ting. Om du kunne spist noe som smakte mye bedre og få i deg samme mengde karbohydrat, protein og fett – hva ville du valgt? Du kan nemlig komme i form uten å spise ris og kylling.

IMG_3598 IMG_3600

I dette måltidet er det 30 g karbohydrat, 30 g protein og ca 4 g fett. Det tilsvarer 276 kalorier. Jeg kan love dere at dette smakte helt himmelsk. Om jeg hadde spist en 120 g kyllingfilet og 40 g ris så hadde jeg fått i meg de samme makroene. Personlig er jeg ikke glad i ris og heller ikke noe spesielt glad i kylling, spesielt ikke sammen med ris, så mitt valg er lett.

Jeg tør å påstå at de fleste ville valgt min skål med frokost om de kunne velge mellom det og en tørr bolle med ris og kylling. Og vet dere hva folkens? Innholdet i maten er det viktigste. Aldri la noen fortelle deg at du MÅ spise de og de matvarene for å komme i form. Det er løgn. Du kan spise alt mulig slags mat og fortsatt redusere fettprosenten, så lenge du spiser riktig mengde!

6 comments
  1. Er det er boks med cottage cheese? (250 gram)?

    1. Nei, det er 150 gram 🙂

  2. Hei!
    Har du et alternativ til å bytte ut 30 gram ris og 120 gram kylling?
    Hvor mange gram cottage cheese, protein yoghurt, banan og jordbær tilsvarer dette?
    På forhånd takk 🙂

    1. Det er haugevis av alternativer. Du kan tilpasse omtrent hvilke matvarer du vil til disse makroene:)
      Dette er 150 g mager cottage cheese, 50 g banan, 100 g jordbær og 1 dobbel 0% yoplait protein plus.

  3. Hei! Coachen min mener det er EKSTREMT viktig at jeg følger dietten, at sei istedenfor torsk feks er uaktuelt, eller kalkun istedenfor kylling osv. Han mener det har noe med hvordan kroppen drar nytte av næringen under diett. Er du uenig? Mener du at folk du Coacher kan feks spise frukt og cc istedenfor feks torsk på konkurranse diett? Mvh:)

    1. Hei !
      Det er mange som mener at torsk har en spesiell virkning på kroppen mtp. væsketap på diett. Jeg mener det ikke kommer av torsken i seg selv, men det faktum at man ofte reduserer karbohydratinntaket i slutten av en diett (samtidig som man innfører torsk), og dermed mister væske av den grunn.
      Folk jeg har coachet har spist normal mat helt til siste slutt (eks: cc, speltlomper, frukt o.l.), og det er kun den siste eller de to siste ukene jeg har brukt fisk og grønnsaker i diettene dems. Ikke fordi det er noe magisk med det, men fordi det metter mer enn kesam og bær, og den siste tiden av dietten handler det mest om å holde seg så mett som mulig med de kaloriene man har.
      Jeg mener du gjør smartest i å følge rådene til den coachen du har valgt. Om du spør tre forskjellige coacher vil du uansett mest sannsynlig få forskjellige svar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *