LAG DINE EGNE REGLER

Det er veldig fort å bli påvirket av andres motivasjon, bilder på instagram, entusiaster på facebook og generelt – folk som trener rundt oss. Alle virker som super happy og engasjert rundt det de gjør. Det vi må huske på oppi alt dette, er at vi må fokusere på oss selv og ikke på alle andre. Vi må fokusere på hva vi ønsker å oppnå, og ikke la oss styre av hva alle andre jobber mot og hvilke regimer alle andre har. Du bør lage dine egne regler dersom du ønsker en livsstil du faktisk kan leve med.  Selv om jenta på insta kanskje trener hver dag og bare spiser grønnsaker, så må ikke det være regler for deg! Det må heller ikke være noe som gir deg dårlig samvittighet for å velge anderledes.

Jeg har flere regler for meg selv, og slik har jeg hatt det de siste årene. Jeg trives veldig godt med forholdet mitt til både trening og mat. Mine regler ser slik ut;

IMG_0350

Jeg MÅ ingenting
Regel nr.1, den viktigste av alle! Etter flere år som anorektiker da jeg var mindre har jeg bestemt meg for at ordet «må» ikke skal finne sted i min hverdag. Det eneste jeg må, det er å gjøre en god jobb i arbeidet mitt. Når det kommer til trening og kosthold så er det ikke noe jeg må, det er kun ting jeg bestemmer meg for å gjøre eller ting jeg har lys til.

Jeg prioriterer trening, men ikke foran alt
Treningen er en viktig del av hverdagen min, men dersom jeg blir invitert i en spontan bursdag eller noe annet kommer opp som er viktig for meg, så kan jeg bytte tidspunkt på treningsøkta. Kanskje jeg står opp en time tidligere den dagen for å trene, eller kanskje jeg trener dagen etter istedet. Jeg er fast bestemt på å være fleksibel og ikke la treningen styre livet mitt.

Jeg vet forskjell på latskap og når jeg er sliten
Dette har tatt litt tid å bli kjent med med meg selv, men nå føler jeg at jeg har funnet ut av det. Latskap stopper meg ikke fra å gjøre det jeg skal, såpass bestemt er jeg ovenfor meg selv. Når jeg føler meg sliten, da kan jeg heller ta en dag fri fra trening.

IMG_2825-001

Jeg nekter å la meg påvirke til å tro at andre er bedre enn meg
Denne har tatt LANG tid! Jeg ser mange damer på instagram som har en kropp jeg kan se langt etter. Om jeg blir mer nedbrutt enn motivert av å se på dem så fjerner jeg dem fra feeden min. Jeg vil kun fokusere på å bli bedre enn meg selv.

Jeg skeier gjerne ut, men jeg passer også på å spise bra og trene 85% av tiden
og dette er jeg nøye på. Skeier jeg for mye ut i perioder så henter jeg meg fort inn og går bevisst inn for å være strengere med meg selv når jeg merker at jeg blir for «slepphent». En sunn livsstil krever at man har litt jerngrep på seg selv i perioder hvor man helst vil spise sjokolade og drikke øl hver kveld.

IMG_2939-001

Lag dine egne regler for din hverdag. Ikke heng deg opp i hva andre gjør eller hvor strenge andre velger å være. Ta dine egne valg og forme din egen hverdag !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *