OM JEG KUNNE VALGT IGJEN…

IMG_3716Topp fra Adidas // Tights, nyhet fra Rohnich (adlinks)

Man lærer så lenge man lever. Man kan lære noe av absolutt alt. Det er mitt livsmotto. Nå har jeg drevet på med trening i en god del år. Prøvd en haug av ting, mestret og feilet. Alt i alt ville jeg ikke vært foruten noe av erfaringene. Om ikke alt har vært like heldig for meg selv så har jeg hvertfall lært noe jeg kan lære videre til andre. Da er det spesielt èn ting jeg tenker på.

JEG VILLE ALDRI LATT MEG SELV GÅ OVER LANG TID MED LITE/INGENTING MAT
Hadde jeg visst det jeg vet i dag da jeg var 12-13 år, ville jeg aldri latt meg selv spise 1 eple og 1 knekkebrød til dagen over så lang tid som jeg gjorde. Jeg har vært frisk fra anoreksi i mange år nå, men jeg merker fortsatt hvordan kroppen i perioder  jobber i mot meg rent fysisk når jeg forsøker å redusere fettprosenten. Folk kan si hva de vil om det at metabolsk skade faktisk er et faktum eller bare en innbilt ting for tidligere spiseforstyrrede, men jeg merker helt klart følger av årene mine som anorektiker. Kroppen vil ikke tilbake dit og setter fort på bremsen når matinntaket reduseres. Jeg må gå meget forsiktig frem når jeg skal redusere fettprosenten, og aldri gjøre drastiske endringer.

Når jeg da anbefaler andre å ligge i et moderat underskudd fremfor å sulte seg ned i vekt, da mener jeg det av hele mitt hjerte – fordi jeg VET hvor galt det kan gå og hvilke følger det kan få.

IMG_3712

Gjør deg selv en tjeneste – stopp deg selv om du skulle vurdere å spise minimalt/ sulte deg ned til den kroppen du ønsker deg. Det vil ikke bare være ubehagelig og usunt for kroppen og psyken din, det kan også gi varige følger. Ta vare på kroppen din og spill på lag med den, uansett hvilke mål du har satt deg !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *