FØR DU SAMMENLIGNER DEG MED ANDRE

IMG_2337

Når du sammenligner deg med andre, har du tenkt på dette…?

At personen du sammenligner deg med har en annen kropp enn din og kanskje helt annen genetikk enn deg?
  To mennesker kan være så uendelig forskjellige. Kroppsbygning, hoftebredde, beinlengde, struktur på ribbein, skulderbredde…Lista er uendelig. Når du da sammenligner deg med noen andre, hvordan er det i det hele tatt mulig når du tenker over dette? Det har nemlig mye å si på helhetsbilde av en fysikk, hvordan skjelett og beinstrukturen er.

At personen du sammenligner deg med kanskje har gjort helt andre ting enn deg i alle år helt frem til nå?  La oss si at du er 25 år og du sammenligner deg med en annen person på samme alder. Tenk på alle de årene dette mennesket  kanskje har gjort helt andre ting enn deg, trent heler anderledes, kanskje vært skadet eller kanskje hatt super fremgang hele tiden? Tenk om dere har gjort absolutt alt forskjellig frem til nå, og likevel forventer du å se lik ut som denne personen?

dont-compare-yourself-to-others-quote

At personen du sammenligner deg med kanskje har brukt ulovlige midler for å se ut som de gjør?  Dette er noe man aldri kan si sikkert, og dette er god nok grunn i seg selv til å aldri sammenligne seg med noen! De som bruker ulovlige midler presterer bedre og bygger fortere. De er derfor fullstendig umulig å sammenligne seg med for en person som er dopingfri.

At personen du sammenligner deg med kanskje har ofret ekstremt mye krefter, vennskapsforhold, sosiale sammenkomster og kanskje sin egen lykke for å se ut som de gjør? Dette er jo et ekstremtilfelle, men det finnes faktisk mange av dem. Kanskje nettopp den du sammenligner deg med har gått en vei som du eller andre aldri ville gått, fordi prisen for en rå fysikk hadde blitt for høy.

At personen du sammenligner deg med, til tross for den rå fysikken, er svært ulykkelig? Det er ikke sikkert du ville hatt fysikken til forbildet ditt dersom du visste hvordan det føles å ha den. Lykke kommer nemlig ikke av et perfekt ytre. Man kan ha en rålekker kropp og fortsatt være misfornøyd.

Husk alltid på: DU er du. Ingen andre. Du er unik. Aldri gå i fella og sammenligne deg med noen andre enn deg selv. ALDRI.

 

6 comments
 1. Helt enig. Jeg syns sjøl det er lett å sammenlige meg med andre og vil gjerne se sånn ut sjøl men vet også innerste inne at vi alle er forskjellige og kommer alltid til å være det:)
  Du er utrolig flink til å skrive og formulere deg riktig Julie, og ikke minst en dyktig personlig trener som hele tiden utvikler seg, lærer nye ting og har forståelse for at alle har forskjellige behov når det kommer til mat og trening:)
  Jeg digger deg hvertfall!!!

  1. Tusen takk for herlig kommentar Maja, du er så god :*
   Tusen takk! 😀

 2. Utrolig bra skrevet, halleluja!!!! Punktum.

 3. Trening uten dop er RESPECT
  Trening med dop er JUKS og fanteri + livsfarlig for fysisk og psykisk helse

  Ferdig snakka.

  En som har erfart begge deler

  1. Bra å høre dette fra en som har vært der selv og faktisk prøvd begge deler! Spread the word ! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *