MÅLET ER NÅDD. HVA NÅ?

I går ble jeg sittende å tenke.
Når jeg har nådd målet mitt, hva skjer da?

11960315_10207645946125329_1963058665_o

Jeg tror at grunnen til at veldig mange faller tilbake til gamle (u)vaner og legger på seg igjen når de har nådd et mål er fordi de ikke har planen klar for hva som skal skje når målet er nådd. Det sier seg selv. Når man er i mål så blir det et slags antiklimaks, og om man da ikke har noe plan for veien videre så er det veldig fort å falle tilbake i gamle handlingsmønstre.

Jeg fikk denne a-ha opplevelsen da jeg hørte på en podcast med Layne Norton om revers diett. Han sa det så enkelt; «You wanna loose ten pounds…And then, what?»

Ja, nettopp. And then, what? Hva skal du gjøre når du er kommet dit? Dette er et utrolig viktig spørsmål som det er smart å tenke over. Har du en plan for veien videre er sjansen mye større for at du klarer å beholde resultatene dine. Da tenker jeg ikke på en diffus plan om at «da skal jeg bare spise sunt og trene». Jeg mener en konkret plan på hvordan du skal legge opp ting. For la meg være ærlig – antiklimakset etter at et mål er nådd kan føre til at man slapper litt for godt av fordi man er så fornøyd med egen innsats. Det er ikke noe negativt med å feire en seier eller måloppnåelse, men man må også komme seg raskt inn igjen i gode vaner for å beholde resultatene man har oppnådd.

11901651_10207645947645367_1268821249_oNår fjellet er besteget og du er på toppen, hva gjør du da?

Jeg merket det faktisk veldig godt senest i juni, da jeg klarte alle målene mine som jeg hadde satt for måneden. Etterpå var det nesten tungt å fortsette videre fordi jeg allerede var så fornøyd. Det er da man må stå på videre og ikke bli slapp!

Nye, større mål er ikke alltid nødvendig å ha, men klare tanker om hva du skal gjøre for å vedlikeholde det du har bygget opp, det er uhyre viktig – med mindre du ønsker å gå tilbake dit du var før du startet. Tenk på dette mens du klatrer oppover, ikke når du allerede er på toppen.

Jeg har sagt det før og sier det igjen – det er derfor det er så viktig å vite prisen på det du ønsker deg. Ønsker du å rippe deg ned til en tydelig sixpack og du vil beholde den, da må du vite prisen det koster. Ønsker du å bygge deg opp til å klare 8 repetisjoner med 10 kilo ekstra i chins, da må du vite hva som skal til for å vedlikeholde styrken, med mindre du har lyst til å miste den igjen. Både form og styrke er ferskvare, og for å se bra ut og prestere bra må man jobbe konstant. Vit dette når du setter deg mål, og også når du legger en plan for vedlikehold. Er du ikke villig til å gjøre jobben som kreves for å vedlikeholde (og ikke bare komme dit), da kan du heller ikke forvente noe annet enn å falle tilbake der du var.

God tirsdag !

2 comments
  1. Veldig sant det du formidler her.
    Et spørsmål: Hvordan fungerer revers diett?

    1. Det har jeg skrevet mer detaljert om her: http://julierafoss.com/?p=6834
      🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *