KOMMER KILOENE LØPENDE ETTER DEG?

Er du deppa eller frustrert over at du har lagt på deg den siste tiden? Kanskje du har gått på vekta etter et langt opphold og fått deg et sjokk? Har du følelsen av at kiloene kommer løpende etter deg?

Det er fort å tenke tanker som «jeg skjønner det ikke, jeg har jo spist sunt og trent» eller «legger jeg virkelig på meg så fort??».

Kjære jenter og gutter… Det er èn ting som må til når man innser at ting har gått feil vei. Det er en god, gammeldags evaluering av egen innsats.

IMG_3676-001

Selv kan jeg bli frustrert og lei meg over uteblivende resultater når jeg føler jeg har vært flink over en lengre periode. Men, når jeg setter meg ned å tenker over hva jeg faktisk har gjort i detalj denne perioden er det som regel ganske lett å finne feilene. Eksempler kan være; småspising mellom måltider (som man ikke tenker over), sosiale sammenkomster med god mat og drikke, jente/guttekvelder med god mat og drikke, slurvete eller ingen planlegging av måltider, målitder på farten som man ikke har oversikt over, spising i farten også videre, også videre…

Ting som dette er ikke ødeleggende i seg selv, men blir det for mye og for ofte, da har det faktisk noe å si på fremgangen din. Det er nemlig aldri slik at kiloene kommer springene etter deg. De er en følge av valgene man tar, om de er bevisst eller ikke.

IMG_3860

Så, om du er en av dem som føler at noen har vært i skapet ditt å krympet klærne dine bak din rygg – sett av tid til en real egenevaluering. Hva har du gjort den siste tiden? Hva tror du har utsatt fremgangen din? Hva kan du gjøre bedre fremover for å unngå den samme utviklingen? 

Et annet aspekt en må tenke over er – når man velger sosiale ting og hygge fremfor å spise det man egentlig burde. Da kan du spørre deg selv; var opplevelsen/det sosiale verdt utskeielsen? Mest sannsynlig kan du svare «ja». Er det da noen krise om du har utsatt egen fremgang noen uker, fordi du har hatt det moro og sosialt? Da vil jeg si «nei» med mindre du har dårlig tid på å nå målet ditt. Det er noe helt annet med den maten man trykker i seg alene i stua fordi man ikke gidder å lage en ordentlig middag. Er det verdt utskeielsen? Antakelig ikke. Velg dine utskeielser med omhu. Tenk over om det virkelig er verdt det.

Take-Your-Passion-and-Make-It-Happen

Husk folkens :
DU ER IKKE ET OFFER FOR HVA SOM SKJER MED KROPPEN DIN. DU HAR MAKTA. LIKER DU IKKE DET SOM SKJER? VÆR ÆRLIG MED DEG SELV, GJØR NOE MED DET.

4 comments
 1. Kjempeenig!! Noe av det som irriterer meg mest er folk som mener de har en spesielt unik kropp som suger til seg kalorier og gjør seg selv til et «offer for fysiske lover» når de (mest sannsynlig) i realiteten spiser for mye og beveger seg for lite 😛

  Ha en fin fredag og en flott helg 😀

  1. oh yes!! De fleste tror jeg har godt av en skikkelig reality-check innimellom 😀

 2. Hei Julie!
  Først må jeg bare si at jeg digger bloggen din, du har masse gode tips å komme med og jeg lærer alltid noe nytt 🙂

  Lurte på om du kunne gitt meg et råd. Har nå trent aktivt 4-5 ganger i uken (dvs styrke 4 ganger, 1-2 cardio/rask gange) i snart to måneder. Målet er først og fremst vektreduksjon og gå ned i fettprosent. Kostholdet holdes i sjakk med sunt og variert, unner meg litt godt i helgene. Står stille på vekta føles det, men folk kan se positive forandringer. Er det pga all styrketreninga at jeg ikke går ned? Bør jeg heller fokusere mer på cardio? Har hørt styrketrening også er bra når det gjelder målene mine? Håper på positivt svar! 🙂

  1. Hei Heidi!
   Takk for det, så bra du liker den!:)

   Mitt råd er å bruke målebånd for å måle fremgang, ikke vekten. Den kan svinge veldig mye. Om du måler deg med målebånd en gang i uken og ser at cm går ned så har du fremgang 🙂 Dersom ting stopper opp kan du enten redusere litt på matinntaket eller øke aktivitetsmengden. Hovedfokuset bør likevel være på styrketreningen, det er den som virkelig former fysikken din. Lykke til ! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *