AVSLUTT ØKTA MED DETTE !

Har du trent en stund og lest litt om trening har du sikkert hørt om metoden myoreps. Det er en genial metode å benytte seg av dersom målet er muskelvekst.

Hvorfor er dette genialt?
Lengre ned kan du lese hvordan det utføres i praksis.
1. Fordi vi kan trene flere effektive reps enn tilsvarende antall reps i et vanlig sett, på grunn av tilnærmet full fiberaktivering gjennom hele myoreps-settet.
2. Vi opprettholder full fiberaktivering gjennom hele settet på grunn av korte pauser og konstant spenn på muskelen
3. Vi kan trene med lettere vekter som er snillere med sener og ledd. Det kreves heller ikke like mye restitusjon da lette vekter ikke er like utmattende for sentralnervesystemet.
4. Det er svært tidsbesparende.

IMG_4167 IMG_4170
Topp // Tights (adlinks)

Så hvordan gjør jeg dette i praksis?
Metode 1 = Det starter med et aktiveringssett. Bruk en vekt du klarer mellom 12-15 repetisjoner med. La oss si du kommer til 13 før du ikke klarer mer (klarer du 16 reps eller mer er vekten for lett). Deretter puster du fire ganger og tar 3 reps til. Pust fire ganger og ta tre reps til. Dette gjentar du helt til du ikke klarer mer eller til du ikke klarer å utføre god teknikk.

Metode 2 = Det starter med et aktiveringssett. Bruk en vekt du klarer mellom 20-25 repetisjoner med. La oss si du kommer til 23 før du ikke klarer mer (klarer du 26 reps eller mer er vekten for lett). Deretter puster du fire ganger og tar 5 reps til. Pust fire ganger og ta 5 reps til. Dette gjentar du helt til du ikke klarer mer eller til du ikke klarer å utføre god teknikk.

IMG_4151 IMG_4148

Et myoreps-sett tar ikke lang tid, men du vil merke at det virkelig hjelper deg å tyne ut det siste av musklene. Merk at dette er ikke å anbefale i baseøvelser, men heller i isolasjonsøvelser som for eksempel bicepcurl, tricepsextension, legextension, lårcurl, sidehev, enarms roing og flyes for å nevne noe.

Slik kan det brukes i praksis, la oss si du skal trene rygg;
Baseløft, markløft – 4 sett, 6 reps
Isolasjonsøvelse, enarms nedtrekk – 3 sett, 10 reps
Isolasjonsøvelse, enarms roing, myoreps

Det er perfekt å bruke i slutten av økta når arbeidet er gjort med de tyngste løftene.
Lykke til !

PS! X-life har tilbud på alle treningsstrikker UT DAGEN! En god anledning til å skaffe seg strikk både til din rumpetrening og til assistanse i for eksempel chins og dips! Klikk her for å se utvalget.

2 comments
  1. Hvor mange sett med myo reps pr øvelse?

    1. Ett sett holder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *