STRESSET FRØKEN «FIX IT ALL»

Når du leser dette er jeg på vei til Skiatos med sol og varme!
Det ble en ukes ferie på oss i høststria. En liten forlengelse av sommeren rett og slett. Jeg har skrevet ferdig en del innlegg som vil bli automatisk publisert her på bloggen den uken jeg er borte, så jeg håper dere stikker innom selv om jeg ikke er hjemme som jeg pleier ! 🙂

IMG_3426

Jeg er typen som blir hyperstressa før jeg skal på turer som dette. Livredd for å glemme noe, stressa over alt som skal pakkes, klær som skal vaskes, programmer som skal gjøres ferdig på forhånd, lister som skal skrives og mail som skal besvares. Jeg kan si det såpass enkelt at det å være selvstendig næringsdrivende er ikke bare bare når det kommer til dette med ferier. Jeg har tross alt ingen vikar. Men – jeg fikser det og har heldigvis alt under kontroll.

Magen min er følsom for stress og det merkes godt. Jeg har sett gravid ut siden mandag og har vært plaget med smerter og ubehag, lite energi og ustabilt humør i flere uker. Jeg er effektiv når jeg er stresset, men særlig hyggelig blir jeg ikke. Kroppen min liker det heller ikke.

IMG_3433

Jeg må se om det er kostholdsendringer som må til når jeg kommer hjem igjen fra ferie. Jeg er lei av å ha en mage som er i ulaget og også av å samle vann i tide og utide. Selv om jeg har kuttet ut en del matvarer jeg vet jeg reagerer på er det fortsatt ikke bra, spesielt ikke når jeg stresser. Men, enn så lenge skal jeg bare ha ferie og slappe av. Å endre kostholdet når man er på tur er jo bare tull, og ikke minst tungvint. Jeg skal prøve å ta det med ro, spise, slappe av og nyte ferien.  Det er en ting jeg må virkelig må lære meg.

Ønsker dere en super uke kjære lesere!
Som sagt så håper jeg dere stikker nesa innom bloggen den kommende uken. Jeg har ferdigskrevet litt av hvert til dere 🙂 God lørdag !

6 comments
  1. Hei Julie!

    Jeg håper du får en skikkelig fin ferie og at du klarer å koble ut 100%. Jeg sleit lenge med mageproblemer selv og testet meg for mange allergier uten hell. Jeg begynte å eksprementere litt med hva jeg tålte og ikke, og etterhvert investerte jeg i boka til Julianne Lyngstad som heter «LAVFODMAP – En komplett håndbok for deg med sensitiv mage». Den er kjempe bra og nyttig med mange magevennlige oppskrifter. Jeg merker stor forskjell på magen og energien i de periodene jeg er flink med kostholdet og spiser mat med lavt innhold av såkalte fodmaps. Det er verdt å teste ut.

    God tur og keep up the good work! Jeg digger at blogginnleggene dine får meg til å tenke og sette ting i perspektiv.

    1. Hei Julie! Fint navn 😀
      Tusen takk for tips! Den skal uten tvil testes ut 🙂
      Takk for positiv kommentar og tilbakemelding 🙂

  2. Kjenner meg igjen det du sier, både om gravidlignende mage og vann i kroppen. Kanskje du kunne skrive et innlegg med litt tips og hva du gjør mot dette 🙂

    1. det skal jeg gjøre 🙂

  3. Kanskje du kan skrive litt om hva som kan gjøres for å redusere vann i kroppen ? Jeg er selv veldig plaget med dette. Reagerer stort sett på alt jeg ikke spiser ofte nok til at kroppen venner det til det… Som store mengder mat, saus, pasta (selv glutenfri for meg med cøliaki). Selvfølgelig når jeg får i meg gluten – da ser jeg ikke anklene på et par uker og kan bare legge vekk ringer… Utrolig smertefullt med leggene fullt i vann! Vurderer kompresjonsstrømper men tror jeg må opp i kompresjonsklasse 2… Tips mottas med stoooort takk!

    1. Det kan jeg gjøre 🙂 Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *