ER DU AVHENGIG AV CARDIO ?

IMG_3367-002

Når man har et mål om å ned i fettprosent er det fort å tenke at «jo mer jeg beveger meg, jo bedre er det». Man legger inn ukentlig aktivitet og kjører på med gåing, jogging, intervaller og alt som er for brenne kalorier. Det er faktisk fort gjort å bli fullstendig avhengig av aktivitet fordi man føler man gjøre så og så mye for at ting skal skje. Hvis man ikke får gjort alt man pleier så føler man at fremgangen stopper opp. Fella mange går i er at de øker aktivitetsnivået mer og mer, og ikke bare antall økter men også intensiteten på kondisjonstreningen. De blir avhengig av cardio og tror det er den eneste måten å få fremgang på.

Det er viktig å huske på at i en prosess hvor man vil redusere fettprosenten så er faktisk hvile en ganske stor del. Det er ikke farlig å hvile, og rett og slett ha noen dag hvor du ikke trener i det hele tatt. Det betyr ikke at du ikke brenner fett likevel. Her har jeg skrevet mer om effekten av hviledager.

IMG_3345-001

Er du en av dem som har «bikket over» og har blitt avhengig av en viss mengde aktivitet? Føler du at du styres mer av tvangstanken på at du må brenne kalorier, enn du drives av treningslyst og energi? Sett på bremsen. Begynn med å kutte ned på antall økter. Du vil mest sannsynlig merke både bedret søvnkvalitet, mer overskudd til styrketreningen og også bedre fremgang på sikt. Mange vil også oppleve dropp i vekt fordi kroppen gir slipp på væske.

Du kan jo spørre deg selv; det løpet du kjører nå, kan du holde ut med det livet ut?
Hold deg unna avhengighetstrening. Tenk kvalitet fremfor kvantitet når det gjelder din trening. Og som jeg alltid sier – om målet er å se bedre utha styrketreningen som din hovedprioritet. 

IMG_3352-001

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *