SLIK BLIR MORGENTRENING EN GOD RUTINE

IMG_1815-001

Er du som meg, en morgenfugl som funker best fra tidlig morgen?
Eller har du bare så hektiske dager at du ønsker å utnytte morgentimene for å få unnagjort treningen?   Her er mine tips til deg som ønsker å få morgentrening inn som en god rutine.

1. Sett av 15 min til å slappe av før du går
Kroppen går rett fra dvalemodus når alarmen ringer, så gi deg selv og kroppen en myk start ved å beregne 15-20 min på å slappe av med en kaffikopp før du går. Da slipper du å få en stresset start på dagen, i tillegg til at kroppen er mer forberedt på aktivitet. For meg er dette punktet aller viktigst.

2. Legg klar treningsklær dagen før
Alt som kan spare deg for tid og hjerneceller på morgenen er gull. Gjør klar alt dagen i forveien så er det bare å hoppe i klærne og hive seg rundt.

IMG_8272

3. Planlegg økta dagen før
Vet du hva du skal trene så slipper du å tenke på det når du skal sove og morgenen etter. Har du det ferdig nedskrevet er det bare å sette i gang når du kommer på gymmet eller ut.

4. Lag ferdig frokost eller innta BCAA
Noe form for aminosyrer (proteiner) bør du ha i kroppen før du trener. Et godt tips er å lage overnight oats eller chiapudding (oppskrift) som godgjør seg i kjøleskapet over natta. Har du ikke tid eller lyst på frokost før du går kan du benytte deg av en scoop BCAA og for eksempel litt frukt . På denne måten forhindrer du tap av muskelmasse.

Og til slutt;  Om du er av typen som hater å stå opp tidlig og ikke finner noe glede i morgentimene – spør deg selv om det er verdt det. Kanskje du kan få til en treningsøkt litt senere på dagen? Uansett hva du gjør, husk at du bør gjøre noe du kan holde ut med over tid 😉

IMG_1828-001

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *