I DID NOT WAKE UP LIKE THIS

IMG_3486

Det sjokkerer meg til stadighet hvor enkelt og lite tidkrevende enkelte tror det er å bygge muskler og en atletisk fysikk. For noen er det enklere enn andre på grunn av god genetikk og livssituasjon, men enkelt er det ikke for noen. Det krever fortsatt enormt med arbeid og smarte valg over lang tid.

Jeg lurer på, hvordan kan noen tro at det er enkelt, når vi ser alle på gymmet som sliter og strever dag inn og dag ut uten å komme i mål? Hvordan er det da logisk å tenke at «jeg tør ikke trene så hardt, i tilfelle jeg blir svær» ? Er det ikke på tide med en liten reality check?

IMG_3509

Jeg har trent styrke uten opphold i snart 10 (!) år og jeg har løftet så mye tungt og svetta og slitt så mye at jeg ikke har tall på det en gang. Likevel er jeg verken stor, skummel eller på størrelse med en mann, så hvordan kan du være redd for at du skal ende opp slik om du løfter tungt i noen uker? Kjære deg, du trenger ikke være redd.

Jeg våknet ikke opp slik jeg ser ut i dag. Den muskelmassen jeg har kom ikke ved en feiltakelse eller ved en tilfeldighet. Jeg har slitt og svettet for hvert eneste gram. Om du er redd for å bli «for stor» kan jeg fortelle deg her og nå at; ikke bekymre deg, det vil du ikke bli. Om du ikke jobber for det, får du det heller ikke. Og om du jobber for det så vil det fortsatt kreve både masser av tid og krefter.

CDNnhjqW4AEg8bk

4 comments
 1. Godt sagt! Setter sånn pris på denne bloggen og dens fornuftige innhold midt i alt fitnesshysteri og trenigsmyter som florerer!

  Jeg lurer på hvordan det går med kaloriøkningen din? Øker du fortsatt med 100 i uken? Får jeg lov å spørre om du har et mål for hvor langt opp du skal gå?

  Jeg holder på med noe av det samme nemlig, har lagt på 1200 kalorier en stund fordi jeg la en del på meg i sommerferien. Nå er jeg nede igjen på trivselsvekt, og driver derfor gradvis økning 100 kalorier per uke. Er nå oppe på 1500. Lurer litt på hvor langt opp jeg skal gå, da jeg det siste året (etter å ha gått ned ca. 10 kg året før) har hatt perioder med lavt på kalorier (1200ish), for så å skeie ut altfor mye i ferier og høytider og dermed legge på meg et par kilo igjen. Deretter er det ny runde med lite kalorier for å få bort de nye kgene. Det har altså blitt en vond sirkel. Jeg tror bingingen skyldes alt for lavt energiinntak over tid og derfor prøve å normalisere energiinntaket mitt mest mulig nå og få en normal forbrenning og apetitt, men er usikker på hvor langt opp jeg skal gå. Jeg trener 2-3 styrkeøkter i uken og 2 økter kardio, er 174 cm høy og veier mellom 61-63 kg.

  Setter pris på svar på hva du tenker om dette, og hvilke erfaringer du har 🙂
  Ha en fortsatt fin dag

  1. Heisann!
   Tusen takk for det, det setter jeg stor pris på å høre! 😀

   Så bra at du går for kaloriøkning! Når du får en slik «jo-jo» effekt som du beskriver er det lurt å legge seg jevnt høyere på kalorier slik at man ikke går i fella å overspise når sjansen byr seg som f.eks. i høytider. Om kroppen er vant med mer mat er det også lettere å begrense seg når man står ovenfor fristelser kontra når den er blitt «utsultet» over lang tid, det er hvertfall min erfaring. Jeg syns du bør øke med 100 kcal av gangen frem til vekten stabiliserer seg (om vekten øker fort kan du holde igjen en uke før du øker igjen) og du er oppe i en kalorimengde som tillater deg å ha godt med overskudd i hverdagen samt gode treningsøkter, god søvn, godt humør og generelt høy livskvalitet. Du må nok regne med litt oppgang i vekt, men på sikt vil det gjøre det lettere for deg å redusere fettprosenten om du bestemmer deg for det senere. Du gjør kroppen din en STOR tjeneste!

   Selv opplever jeg at vekten er stabil selv etter hele 500 kcal økning noe som overrasker meg veldig positivt. Det kan være det samme skjer for deg også, at kroppen tilpasser seg veldig fort når du øker såpass gradvis. Jeg har MYE mer energi, helt fantastiske treningsøkter og mye mer overskudd generelt. Høres kanskje litt halleluja-aktig ut, men det er sant.

   Lykke til med økningen!! 🙂
   Ha ei super helg 🙂

 2. Tusen hjertelig takk for svar! Dette var veldig nyttig, og jeg kjenner jeg er klar for å gjøre det rette her og bli ferdig med dette «tullet». hehe.

  Godt å høre at det går bra med din økning, det gir meg mot til å fortsette 🙂 Også er jeg glad for at du er i halleluja-modus 😀 hehe.

  Ha ei super helg du også!

  1. Heier på deg!!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *