SLUTT PÅ KOFFEINAVHENGIGHET

PS PS PS PS !!!! EKSKLUSIV RABATTKODE TIL ALLE MINE LESERE HOS X-life !!

«BLOGG20» gir deg 20% på helebutikken. Gjelder UT DAGEN!

 

Først og fremst må jeg si at koffein er ikke farlig, men i store doser er det ikke heldig for oss. Selv opplevde jeg å få kraftig hjertebank, spesielt på natta, kaldsvetting, skjelving og ekstrem halsbrann. På toppen av dette kom selvsagt dårlig og lite søvn. Dette er ikke følger av et normalt inntak på 2-3 kopper kaffe, dette ble følgen av 6-7 kopper og 3-4 energidrikker daglig. Ikke noe moro, og heller ikke bra for verken hjertet eller kroppen generelt.

Jeg var livredd for å kutte ned på koffeinen. Det høres dramatisk ut, men det er helt sant. Jeg følte jeg måtte ha den dosen for å prestere bra, være effektiv og konsentrert på jobb og for å ha overskudd til å være på topp hele tiden. Bare èn kopp mindre med kaffe føles ut som et slag i trynet. Selvsagt sitter dette aller mest mellom ørene, noe jeg vet veldig godt nå.

For noen måneder siden skrev jeg at jeg ville prøve meg på koffeinavvenning, og det endte med at jeg ga opp hele greia, for å gjøre lang historie kort. Koffeininntaket var en veldig godt innprentet vane og jeg klarte ikke se lys i enden av tunnelen på prosjektet jeg prøvde meg på. Jeg gikk fra en umenneskelig inntak av koffein daglig til null koffein daglig – da sier det seg nesten selv at man blir deppa. Etter dette mislykka forsøket har jeg prøvd å kutte gradvis ned i stedet, og det har gitt en helt annen opplevelse.

IMG_4767

Nå har jeg èn, maks to kopper kaffe (som nyyyyytes) på morgenen før kl.12, eller en energidrikk på jobb. Det er alt. Utrolig nok tok det ikke mer enn en uke før uvanen var brutt, og jeg har ikke merket noe negativ effekt i det hele tatt. Jeg tror nok veldig mye ligger i innstillingen min til endringen, i tillegg til at jeg ikke kuttet alt helt ut men heller kuttet ned på mengden. Hvis jeg er veldig trøtt og sliten på dager hvor jeg skal ha en tung trening tar jeg en PWO shake, og det blir koffeinen for den dagen. Jeg merker enda bedre effekt av PWOprodukter nå enn noen gang når jeg gjør det på denne måten.

Så til deg som går rundt å skjelver og kaldsvetter med hjertet på høygir – spør deg selv om ikke det er på tide å roe ned litt. Hjertet ditt liker ikke hardkjør, og tro det eller ei – litt koffein kan gi like god effekt som mye, det kommer bare an på hva kroppen blir vant med. Jeg har prøvd begge deler! Så lenge du spiser bra og holder deg sunn har du nok av energi til å få gjort det du skal. Stol på at kroppen klarer seg uten haugevis av sentralstimulerende midler!

IMG_4734

2 comments
  1. Jeg måtte også trappe kraftig ned da jeg ble gravid i sommer. Kanskje en helt annerledes motivasjon, selv om jeg hadde fryktet for nedtrapping som du, men gikk jo heeelt fint jo!

    1. Ja, jeg tror det har mye med innstilling å gjøre! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *