OVERNIGHT OATS MED SJOKOLADE OG PEANØTT

God mandag !
Min uke startet med en times forsovelse, noe som er svært forståelig etter tre-fire uker uten ordentlig søvn. Det går heldigvis fint siden jeg starter senere på Shapes i dag. En forsovelse trenger ikke ødelegge så mye, man må bare være litt mer effektiv resten av dagen, eller hva? 😉

Apropos forsovelse – overnight oats er en genial frokost for deg med dårlig tid om morgenen!
Det høres fancy ut men det er egentlig bare havregryn blandet med en eller annen form for fuktighet som står over natta i kjøleskapet og får grøtaktig konsistens. Du kan egentlig blande oppi det du vil, men jeg syns kokosmelk gjør seg veldig godt. Smaken «setter seg» veldig godt og det blir veldig mye mer anderledes enn vanlig havregrøt. Nesten som en veldig langkokt grøt. Det smaker jo faktisk ti ganger bedre spør du meg. Oppi min hadde jeg:

IMG_4920 IMG_4919

Du blander alt sammen og tilsetter litt vann slik at det blir en litt løs grøt. Så setter du den bare i kjøleskapet, gjerne med plastfolie over. Når den skal spises dagen etter kan du tilsette peanøtter sånn som meg, eller for eksempel bær, banan eller annen frukt.

Andre alternativer til fuktighet som kan blandes i havregryna; naturell yoghurt, annen yoghurt, kesam, melk eller skyr. Om du velger skyr er det lurt å tilsette litt ekstra vann slik at det ikke blir for tørt. I løpet av natta suger havregryna til seg fuktighet. Andre alternativer til smakstilsetning: chiafrø, kakao, peanøttmel, mandelmel, vaniljeessens eller vaniljepulver, kokosstevia, most banan. Av topping kan du egentlig velge alt mulig, men det kan være lurt å tenke over at det skal passe med smakene i selve grøten. Eksempler; oppkuttet frukt, nøtter, bær, musli, kokosflak eller hakket mørk sjokolade.

Velkomme! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *