KALORIØKNING OG FREMGANG

Innlegget inneholder reklamelenker

IMG_4854

Da var det på tide med en liten oppdatering !
Jeg har fått en del spørsmål om hvordan det går med kaloriøkningen som jeg skrev om her. Da jeg startet på prosjektet så jeg for meg at det kom til å bli fryktelig tøft, spesielt å innse at jeg måtte belage meg på at fettprosenten kom til å øke. Frem til før jeg startet med dette hadde jeg jo jobbet lenge med å få den redusert. Jeg tenkte det kom til å føles som at mye arbeid ble skylt ned i dass for å være ærlig. Men vet dere hva? Det har gått så utrolig bra, og jeg er overveldet og stolt over min egen kropp. Utrolig rart å si, men det er sant! Kroppen min tilpasser seg kaloriøkningen veldig bra og fettprosenten holder seg faktisk ca der den var, tross en økning på totalt fire hundre kalorier. Fettprosenten er ikke det viktigste, det jeg er mest glad for er at kroppen spiller på lag og henger med på endringen. Jeg får lyst til å gi forbrenninga mi en klapp på skuldra 😀

På en måte hadde jeg håpet at dette ble en turbulent reise slik at jeg kunne dele litt mer opp- og nedturer med dere og forhåpentligvis lære mye av hvor tøft det kom til å bli. Utrolig nok er jo dette bare moro og jeg koser meg med boblende energi på trening, masse mat og generelt mye energi hele dagen.

IMG_4857

Jeg føler meg nesten som i en tv-shop reklame hvor er alt er bra og alt for plass under sengen og kan delbetales over ørten år. Men jeg må jo si det som er sant – det er DIGG å spise mer. Kroppen har det kjempe bra, jeg passer fortsatt alle klærne mine og jeg har noen veldig gode treningsøkter om dagen. Alt jeg kan si er at om du vurderer å ta en «revers diett» etter en stund på kaloriunderskudd – ikke nøl en gang. Det er SÅ verdt det når du tar deg god tid og spiller på lag med kroppen.

– Også er det noen som lurer på sukkerstoppen, det kommer jeg tilbake til! 😉

Ut dagen kjører x-life helgetilbud med avslag på flere bestselgere. Blant annet doorgymen på bildet over som er til halv pris nå. Perfekt til deg som lære deg å mestre pullups eller chins, så kan du trene hjemme. De har også tilbud på BCAA og omega3 for å nevne noe. Du ser alle de nedsatte varene HER. Den lilla tightsen får du også for en billig penge nå 🙂

God søndag !

6 comments
 1. Du er sååå inspirerende! Får jeg lov til å spørre hvor mye du ligger på totalt nå? 🙂 Vet at kaloribehov er individuelt osv, men har alltid lurt på hvor mye dere «fitnessfolk» egentlig trenger for å bygge de musklene dere har 🙂 Elsker bloggen din! Klem

  1. Tusen takk Silje, så gøy å høre 😀
   Jeg kan si deg såpass at jeg har ligget lavere enn jeg burde, både utifra hvor mye muskelmasse jeg har og hvor mye jeg trener. Nå begynner jeg å nærme meg et inntak som «står i stil» med livsstilen og kroppen min:) Målet er å ende opp på 2500 kcal om ikke alt for lenge 🙂

 2. Hvilken mat spiser du får å øke kaloriene?

  1. Jeg spiser alt mulig, men holder meg til sunn og næringsrik mat. Forløpig har jeg hatt mest fokus på å øke fettinntaket, og da går det mye i peanøttsmør, kokosmelk, egg, ost og laks 🙂

 3. Er det mulig å få hjelp av deg til å finne ut av hvilke makroer man burde følge? Eller må man da kjøpe kostholdsprogram fra deg? 🙂

  1. Hei Sofie!
   Normalt sett setter jeg bare opp kostplaner.
   Jeg kan si såpass at du bør ha 1,8 gram protein pr.kg kroppsvekt dersom du driver med styrketrening, og minimum 1 g fett pr. kg. kroppsvekt. Utover det tilpasser du med karbohydrat til du har rett mengde kalorier, eller oppjusterer mengden fett 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *