SKAP ET FETTFORBRENNENDE MILJØ I KROPPEN

IMG_3550

Visste du at 70% av USA’s befolkning er overvektige?
Det betyr at det faktisk er mer normalt å være overvektig enn å være normalvektig. Det begynner å bli skremmende tall her i Norge også. 75% av alle norske menn og 61% av alle kvinner hadde en BMI over normalvekt i 2008. Overvekt er uten tvil et økende problem. Hva er årsaken? Vi har overflod. Det er lett å få tak i mat. Det er snop, junk og mat i haugevis lett tilgjengelig så godt som rundt hvert hjørne. Transport finnes i alle mulige former, heiser og rulletrapper (som ikke er forbeholdt handicappende!) finner du over alt. Hva kan DU gjøre for å bekjempe overvekt? Du kan skape et fettforbrennende miljø i kroppen ved å ta bevisste valg i hverdagen.

Når alt rundt oss jobber i mot at vi skal være sunne og friske må vi lære oss å velge rett. Velge bort rulletrapp, heis og rullebånd på flyplassen. Styre nesa bort fra Narvesen, bort fra bugnende pizzabuffeter og bort på de tingene som gjør det lett å holde vekten og forbli friske.

DET ER LETT Å BLI FEIT. Å ha en normal vekt og god helse krever innsats.

IMG_3548

Du skaper et fettforbrennende miljø i kroppen ved å;

1. Spise mat som metter og som gir kroppen næring.
Dette inkluderer ikke pommes frites, feite sandwicher i kantina, gatekjøkkenmat, godteri, chips, kaker og brus.
2. Være aktiv. Stå, gå, løfte, løpe. Være i bevegelse.
Velge bort heis, rulletrapp, rullebånd og transportsmidler når du kan.
3. Få tilstrekkelig med søvn og også bli god på planlegging i en hektisk hverdag.
I dagens samfunn jobber vi mye, fyker rundt og stresser for å få tiden til å gå opp. Oppskriften på enkle og dårlige løsninger.

For å velge det beste for ens egen kropp og helse kan man ikke være passiv. Er du passiv blir du fort et offer for fristelser og latskap, som er det enkleste valget. Bolla som ligger foran deg på Narvesen og lukter fantastisk, eller rulletrappa som sparer deg for såå mye tid (ca ikke noe tid i det hele tatt om vi er ærlige). Vi må være aktive i hodet og velge smart. Konstant ta rette valg. God helse krever at man er våken og hele tiden tar bevisste valg – ikke alltid de enkleste løsningene, men de ve vet vi har godt av.

Er det rart at så stor prosent av Norges befolkning er overvektige?
Absolutt ikke. Mennesker tar ubevisste valg og går for det som ligger foran nesa på dem. Det enkleste som finnes. Å velge det som er mest fornuftig for egen kropp og helse, det krever faktisk noe av oss.

IMG_3537

b596dacf-ea4a-406b-ab30-231e015bbaee

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *