INSTAGRAM OG BLOGG – NEGATIV PÅVIRKNING?

Skjermbilde1

Det har vært mye snakk om medias påvirkning den siste tiden, og da spesielt hvordan folk i treningsbransjen påvirker andre med instagram, facebook og blogger. Jeg syns på en måte det er bra det blir satt i lyset slik at vi som har instagram og deler bilder fra hverdagen kan få en påminner på at vi faktisk er med å påvirker andre. For meg var det hvertfall en oppvekker og jeg ble mer obs på hva jeg egentlig får frem med instagramkontoen og bloggen min.

Siden jeg ikke driver aktivt med konkurrering i fitness (eller sprader rundt i bikini hver dag) er det automatisk lite bikinibilder både her på bloggen og instagram, sett bortifra profilbildet mitt som er fra NM i 2012. Som jeg allerede har fortalt så har jeg tatt litt avstand fra sporten fordi jeg ikke lenger kan gå god for det det innebærer. Jeg ønsker å formidle til mine lesere og følgere at trening og sunn livsstil skal være gøy og noe som er hyggelig, fremfor at det skal by på en turbulent hverdag med lavdager, høydager, vannkutt, tørr torsk og formsjekker og hele pakka rundt. Jeg gjør ikke det jeg gjør dag ut og dag inn fordi jeg har en pall jeg skal bestige. Jeg gjør det fordi det er innmari moro og fordi det er en del av meg.

Skjermbilde2

Personlig syns jeg ikke nakenhet har noe med trening eller sunnhet å gjøre, og derfor er jeg bevisst på å holde klærne på. Jeg ønsker ikke å bidra til at unge jenter kanskje føler de må trene for å kunne ta bilde av seg selv  bakfra i g-streng, eller at de føler de må kle av seg for å få følgere eller for at det skal være noe vits i å trene i det hele tatt.

Fokuset mitt på trening er først og fremst prestasjon og det finner jeg veldig mye glede i. Ønsket mitt for både kunder, lesere og følgere er at de skal finne den samme gleden i trening og en sunn livsstil som jeg har. Jeg håper jeg kan formidle noe positivt gjennom bloggen og instagram som kan inspirere til å se på trening som noe positivt og ikke bare noe vi gjør for å se dritbra ut naken, selv om det også er en veldig positiv følge når man trener og spiser bra.

Skjermbilde4

I tillegg syns jeg det er viktig å få frem at en sunn livsstil skal ikke bestå av «må ikke», «burde ikke», «kan ikke». Strenge regimer, masse begrensninger og en rekke av ting som gjør livet surt.

Av og til er det ikke like lett eller moro, men likevel ville jeg ikke hatt en annen livsstil! Jeg ser ikke på det som en «kur» eller midlertidig krampeaktig forsøk på å bli deilig på kortest mulig tid. Jeg ser på det som noe som skal vare livet ut uten at den tanken verken skremmer meg eller gjør meg motløs. Målet mitt er at de som følger meg og ser bildene mine på instagramfeeden sin skal bli inspirert til å trene, løfte tungt, spise sunt, ha det kjempe moro og gjenta. Dag etter dag!

Skjermbilde3

8 comments
 1. Dette her synes jeg er et veldig klokt å viktig tema av deg og ta opp! Selv har jeg tatt meg selv i å legge ut lett kledde bilder og rompe bilder på instagramen min, og dette BARE fordi jeg er usikker på meg selv og for at jeg er redd andre skal synes jeg er kjedelig! Det suger og ha det slik..
  Jeg vil ikke være en slik person, men tror jeg trenger hjelp!

 2. Herlig innlegg, tenkte jeg da jeg leste dette første gabg. Sp stusset jeg litt. Ikke fordi jeg ikke er enig i budskapet, men litt pga denne revers-dietten din. Om du trente med fokus på prestasjon ville du vel ikke latt kampen for lavere fett% vare så lenge som den gjorde, og i den grad til at du ble så sliten og demotivert??

  «Fokuset mitt på trening er først og fremst prestasjon og det finner jeg veldig mye glede i.»

  Dette er ikke ment som kritikk, mer en liten pointer på at selv «dere bloggere som ikke stiller i bikini» blir påvirket

  1. Godt poeng Marte, jeg skjønner absolutt hva du mener!
   Jeg ønsker helt klart å ha en kropp jeg trives i, og det er derfor jeg i perioder også skjerper inn på kostholdet. Ikke nødvendigvis fordi jeg MÅ se ut på en spesiell måte, men fordi jeg liker å utfordre meg selv og fordi det blir kjedelig for meg i lengden å stå på stedet hvil. «Problemet» oppstår når jeg er så fast bestemt på å klare noe, for da kan det fort gå litt for langt». Er dog helt enig i at det kan virke litt selvmotsigende det du nevner her 🙂

 3. Det er fint du tar dette opp. Jeg slutter å følge folk som legger ut bilder av seg selv i g-streng, jeg syns det er drøyt og upassende. Jeg syns fortsatt muskler er fint å se på, men nå blir det lagt ut vulgære bilder, rett og slett, både jenter og gutter.

  Jeg har fokus på prestasjon, jeg skal oppi 120 kg i markløft (10-5kg unna) og klare chins med 25 kg (nesten 5 kg unna). Det er det som er gøy. Og jeg skal bli mer funksjonell, da jeg sliter med høyre hofte.

  Jeg følger heller folk som fokuserer på prestasjon enn kun ren estetikk.

  Fortsett som du gjør, Julie 🙂

  1. selv har jeg vært den som du skriver du ikke liker og som jeg selv ikke liker lenger! Det er utrolig motiverende å lese de linjene der, det må jeg si! Jeg har ett mål om å fokusere på presentasjon og mestring.

 4. Det er derfor jeg liker bloggen/instagramkontoen din så godt, Julie! 🙂 Du motiverer med flotte bilder som ikke er avkledd, men heller viser til skikkelig treningsglede! 😀

  1. såå bra at du syns det! 😀 det gleder meg 😀

 5. Jeg synes du balanserer dette veldig fint i grun, absolutt en av de mer avbalanserte fitnesskontoene! Har selv måtte slutte å følge mange de siste månedene, fordi fokuset har blitt for krampeaktig til at det er til inspirasjon lenger. De må få legge ut hva de selv vil og føler er best, så da slutter jeg heller bare å følge dem. Bilder av kropp tenker jeg egentlig ikke over lenger, det har blitt så vanlig og personlig vekker ikke en konkurranseklar kropp noe ønske om å bli sånn selv i meg. Jeg føler ikke noe press fra akkurat det. De bildene jeg blir sliten i hodet av er fitnessinspoqutesene. Om du ikke presser deg halvt i hjel så vil du det egentlig ikke? Eller du ønsker ikke hardt nok å oppnå noe om du ikke pusher gjennom alt til en hver tid? Det er en hårfin grense for når noe er motiverende, og når det er en besettelse. For noen som sliter med en forstyrrelse tror jeg sånne sitater kan være fryktelig skadende og pushe dem for langt, selv om det ikke var posterens hensikt. Inspirasjon er bra, by all means og igjen poster en akkurat det en selv vil på sine sosiale medier, men for meg blir den absolutt alt hele tiden eller ingenting for drøy og ikke noe som er bærekraftig for mitt liv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *