HVORDAN JEG TRENER MOT MÅNEDENS STYRKE- OG LØPEMÅL

Jeg har, som dere vet, mål jeg setter meg for hver måned . Denne måneden innebærer det dips, militærpress, pullups og 3 km løping. Når jeg har satt meg mål er det disse øvelsene som står i fokus omtrent hver økt, og da ofte i forskjellige former. Jeg fikk spørsmål om hvordan jeg legger opp for å nå dem, så det skal jeg vise et eksempel på her.

IMG_3705

Dips – tre ganger pr.uke. To økter med kroppsvekt, maksreps og en økt med 5 kg ekstra. Målet mitt her er maksreps med kroppsvekt og derfor har jeg mest fokus på nettopp det, samtidig som jeg har en økt med tyngre belastning.

Militærpress – tre ganger pr.uke. Denne øvelsen har alltid vært mitt svake punkt og jeg har funnet ut at jeg må velge smart for å få fremgang. Jeg starter uka med en økt hvor jeg sikter meg inn på 10-12 reps, deretter en økt med 5-7 reps og tyngre vekt og til slutt en økt hvor jeg sikter meg inn på 8 reps. Ikke de store variablene, men på denne måten har jeg til nå merket god progresjon. Den tyngste økta passer jeg på at jeg ikke har samme dag som den tunge økta med dips.

Pullups – tre ganger pr.uke. Jeg starter uka med enten kroppsvekt eller 5 kg i beltet, maksreps. Her havner jeg på rundt 12-15 reps. Så har jeg somregel 1-2 dager pause før jeg har en tung økt hvor jeg ligger på 3-6 reps. Ukens siste økt er lik den forrige. Grunnen til dette er at jeg har som mål å ha 6 reps med 20 kg i beltet og har merket at jo mer spesifikt jeg jobber i denne øvelsen, jo bedre blir fremgangen.

Løping – to ganger pr.uke. Her har jeg hatt en økt hvor jeg jobber med jevnt tempo i ca 5 km. Mest fokus på å øke farten de to siste kilometerne. Den andre økta har jeg i  3 km løypa jeg skal slå rekorden min i, og prøver å presse meg hver gang. Har jeg en dårlig dag eller føler meg sliten når jeg skal ha denne økta, så dropper jeg både tidtaker og gps og bare løper så godt jeg kan.

IMG_3667
IMG_3648

Dette er mine fire fokusområder i oktober. Jeg supplerer selvsagt med andre ting også som for eksempel facepulls/roing, rygghev, knebøy, pushups, sidehevsvarianter, hip thrust og diverse andre rumpeøvelser. Dette er for å beholde kroppen balansert når det kommer til styrke, og selvsagt også for å jobbe med å forbedre mine estetiske svakheter og støtte opp om målene.

Og en viktig ting som jeg også råder dere til å gjøre – jeg skriver ALLTID treningslogg!
Loggboka hjelper meg å holde styr på progresjonen og også på å hjelpe med til å presse ut mer når jeg ser hva jeg hadde av vekt forrige økt.

Apropos mål  – hvordan går det med #julieschallenge folkens ?
Det er SÅ gøy å se hva dere poster på instagram! Fortsette å tagge så jeg kan følge med. Kanskje du blir vinneren av treningsprogram? ;D

GOD LØRDAG !

2 comments
  1. Hærlig, tusen takk!

  2. God kveld! Veldig motiverende og spennende å lese bloggen din! Har et spørsmål som jeg håper å få svar på. Frem til jeg var 16 år, var jeg veldig aktivt innen dans. Jeg trente flere økter i uka, og var i god fysisk form. Dette måtte jeg dessverre slutte med da jeg pådro meg et brudd i øvre del av ankelen/nedre del av leggen, som jeg også har slitet med i ettertid. Det var vanskelig for meg å slutte med sporten jeg elsket, som jeg hadde holdt på med i mange år. Kiloene økte, og de siste årene har jeg ikke vært fornøyd med kroppen. Jeg er ikke veldig overvektig, men jeg veier mer enn hva jeg trives med, og vil gjerne gå ned 10 kg. Jeg kan mye om kosthold og ernæring, men er svak for fristelser, og får ofte sprekker. Vurderer nå å starte med helt blanke ark, og kickstarte med en to ukers shake-diett fra Allevo. Vet at dette ikke er optimalt, og at det beste er å ha et variert kosthold, og gjerne skrive dagbok. Tenker bare at dette kan ha en positiv effekt, bidra til å øke motivasjonen og starte som sagt med blanke ark.
    Ha en fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *