UKESMENY !

101CANON

Jeg har tatt meg selv på ordet og laget en ukesmeny for første gang! Ukesmenyen er en plan på hva jeg skal ha til middag hver dag hele uken. Det kan godt være jeg får lyst på noe annet, men da har jeg hvertfall en plan å gå utifra. Det er praktisk å slippe og tenke og planlegge hver dag. Ved å ha en ferdig plan får jeg også brukt det jeg har i frys og kjøleskap 🙂

Min plan ser slik ut:
Mandag – Svinefilet, kokt potet og grønnsaksmos
Tirsdag – Middag hos ei venninne
Onsdag – Karbonadedeig, pasta og tomataus
Torsdag – Sei, gulrøtter og søtpotet
Fredag – Taco eller speltlompelasagne
Lørdag – Tacosalat
Søndag – Tunfiskboller med potet- og grønnsaksmos

IMG_3143

Med denne lista får jeg brukt det meste i kjøleskapet. Det viktigste er å spise opp ferske grønnsaker da holdbarheten ikke er så veldig god. Å lage grønnsaksmos er derfor helt genialt! Grønnsakene kan også brukes i smoothier, men da er det lurt å prøve seg litt frem for å finne noe som passer sammen.

Jeg brukte noen timer i går etter trening på å se episoder av Master chef på tv3 play, så jeg føler meg litt mer rustet nå til å gyve laus på grytene. Hvis operasangere og skiløpere kan lage mat så kan jaggu jeg og gi det et forsøk, haha.

Har du et genialt middagstips du syns jeg burde prøve ut? 🙂 God mandag folkens !

6 comments
 1. Herlig plan! Har ofte tenkt på det samme, men har så vanvittig dårlig matlyst om dagen at jeg rett og slett må ta det jeg klarer der og da. Enn så lenge …! Håper det går seg til fort.

  Ellers hadde jeg leeeeenge dilla på følgende:
  Blomkålris (raspet blomkål, kjapt frest i panna med litt olje, diverse løksorter, og paprika.)
  Salmalaks
  Spinat
  Og søtpotetbåter

  Da får en liksom både «ris» OG potet i samme måltid, kan knapt finnes noe bdre enn det!

  Skinke, egg, ig litt ost er forresten også veldig godt til dette (da uten laks…:-p)

  1. ah, det høres digg ut!!! Takk for tips 😀

   Håper på dine vegne at matlysten kommer seg! Vet hvordan det er, å det er kjipt når man vet at mat er så viktig, også klarer man ikke få det ned

 2. Bruker å lage wok med kyllingfilet, frosne grønnsaker og blander inn en woksaus. Sunt og godt, og det går superfort å lage 🙂

  1. Høres digg ut det og! og enkelt 😀 takk for tips!

 3. Smart å lage/planlegge mat for flere dager av gangen. Jeg pleier å preppe mat to ganger i uken, lørdag/søndag og onsdager. Det sparer meg både for masse penger, tid og energi brukt på å tenke på hva jeg må handle/skal lage. Du spør etter tips:
  – gryteretter. Det er fort å lage og en kan lage store porsjoner om gangen. Den holder seg i flere dager i kjøleskapet og kan fint spises både til lunsj og middag (eller kvelds 😀 ). Typisk pleier jeg å lage chili con carne eller tykk, og god lapskaus
  – ovnsbakte retter, som shepards pie, lasagne, kjøttgrateng, fiskegrateng osv. De holder seg også veldig godt. I tillegg er de lette å fryse ned i porsjoner.
  – Kyllingfilet er lett å lage i ovn. En eller to ganger i uken ovnssteker jeg for eksempel en hel pose (to kg) kyllingfilet. Noe av det legges i bokser i kjøleskapet, andre fryser jeg ned i porsjonsposer på typ 150 gr. Sistnevnte kan du for eksempel ta opp når du drar hjemmefra om morgenen så er de tinte og fine til middag – ferdig stekt. Ved å steke opp mye fisk/kjøtt/kylling om gangen og ha i bokser er genialt da du har en ferdig, digg proteinkilde liggende som du kan bruke til det du føler for dagen
  – kok opp masse ris/poteter/pasta som du også har i plastposer

  Da: alltid når jeg kommer hjem er det enten en ferdig laget middag (gryte- eller ovnsbakt rett) eller sunne, ferdig tilberedte proteinkilder og ofte noe kokt potet (veldig glad i potet ;D ) når jeg kommer hjem! Da er det nesten umulig å «velge feil» middag =)

  1. Ferdig stekt kjøtt/fisk er genialt! og veldig tidsbesparende 😀

   Takk for mange gode middagstips! Har du en oppskrift på sheperds pai og kjøttgrateng? Det hadde vært suuupert i såfall:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *