HVORDAN TAKLE MØRKETIDEN

Er det flere enn meg som merker mørketiden på kroppen?
Senest på tirsdag skulle jeg bare ha «et kvarter» på sofaen etter jobb. Hva skjedde? Jeg sov i tre timer og våknet kl.20! Det er litt tyngre å komme seg opp av senga om morgenen, litt tyngre og komme seg av sted på trening og generelt konseptet med å stege ut av den deilige senga føles litt trått. Finnes det noe vi kan gjøre for at det skal bli lettere? Absolutt!

IMG_5837

 • Frisk luft
  Om jeg ikke får lagt meg i tide (jeg prøver, men av og til skjer det ikke) så er frisk luft en skikkelig vidunderkur. Er jeg trøtt før jeg skal på jobb for eksempel så prøver jeg å få til en kjapp labbetur før jeg reiser avsted. Det trenger ikke være så langt, 15 min hjelper godt.
 • D-vitamintilskudd
  Vi får ikke allverdens med sollys på denne tiden av året, så D-vitamin er et viktig tilskudd dersom du ikke spiser fet fisk hver dag. 1 dråpe er nok, og den har jeg i et måltid sammen med fett siden det er et fettløselig vitamin.
 • Sollys / solarium
  Som regel jobber jeg fra morgenen av og ut på ettermiddagen, så det er stort sett mørkt når jeg reiser til jobb og mørkt når jeg kommer hjem. For å få litt ekstra lys på huden tyr jeg til solarium 1-2 ganger i uken. Det gjør jeg hele vinteren.IMG_5822-001
 • Gjør ting ferdig før du tar en eventuell powernap
  Jeg har merket at ting fort blir utsatt og kjedelige gjøremål blir satt i kø etter denne deilige powernapen som frister mest når man kommer hjem etter jobb. Hva skjer? Ofte drøyer powernapen ut og man ender opp med å ikke fort gjort alt man skal. Jeg velger derfor å gjøre alt jeg skal først, slik at jeg kan nyte en slapp halvtime etterpå.
 • Avtal trening med venner
  For å forkorte dørstokkmila i vinterhalvåret hjelper det å ha en avtale. Så får du ræva opp av sofaen uten å måtte diskutere med deg selv i førti minutter. Har du en venn som venter så har du ingen grunn til å bli liggende.Har du noen tips? Del gjerne !
4 comments
 1. Tipset om å gjøre alt man skulle gjort før man setter seg ned eller tar en powernap er et godt tips 🙂

  1. det merker jeg er det viktigste for meg! 🙂

 2. Bruker du noe beskyttelse/solkrem når du tar solarium? Hvor lenge tar du? 🙂

  1. Tar som regel i 30 min av gangen, har på meg fuktighetskrem med spf 20 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *