SUNNE SJOKOLADEKULER – 4 INGREDIENSER

Denne oppskriften dere, den er så god at jeg faktisk kan love at samtlige av dere liker den. Dette er hva jeg kaller nesten-raw-food snacks som smaker ekte konfekt! Det beste av alt er selvsagt at du trenger få ingredienser og de skal verken heve eller steke og du trenger heller ikke en form!

IMG_6051

Til en god porsjon trenger du;
– 100 g dadler uten stein
– 1-2 ss kakao
– 2-3 ss peanøttmel
– 2-3 ss proteinpulver, sjokolade
– som ss vann

Mos dadler, peanøttmel, vann og kakao sammen med stavmikser til du får en skikkelig tykk, seig masse. Form små kuler med hendene og legg i en boks eller på en tallerk og sett i frysen. La de stå noen minutter slik at de blir helt avkjølt. Smelt sjokolade og rull dem inn. Legg på fat/i boks i frysen. Du kan spise dem så fort sjokoladen er stivnet, eller du kan spise dem en annen dag. De tiner fort og kan fint tas opp 10 min før servering.

IMG_6057

Tidligere har jeg pleid å bruke grillspyd å stikke dem på for å separere dem, men det hadde jeg ikke denne gangen. Det er dog smart å benytte seg av. Som topping har jeg alltid smeltet steviasjokolade, men du kan bruke hvilke sjokolade du vil, og gjerne også strø på hakkede nøtter eller kokos før sjokoladen stivner.

Perfekt sunt godteri å ha i frysen når det kommer gjester! 😀

IMG_6061

Innlegget inneholder reklamelenker

4 comments
  1. å, nammis! elsker daddelkuler!!:D men vi bruker bare å rulle dem i kokos, eller i kakao (så blir de litt som trøffler) og har dem stående i kjøleskapet. De blir spist opp så fort uansett;)

    1. det høres digg ut 😀

  2. Nam! Er det noe annet man kan bruke hvis man ikke tåler peanøtter? 🙂

    1. hmm du kan sikkert bruke mandelmel og. Litt usikker på hvordan smaken blir men du kan prøve 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *