TANKER OM JUL, MAT OG TRENING

Nå er det advent!
Ah, jeg elsker denne tiden. Ingenting er koseligere enn jul! Hadde det ikke vært for julen hadde jeg nok flyttet til utlandet. Jeg liker absolutt best sommer og varme. Men ingenting er som norsk jul, det er virkelig magisk. Leiligheten er pyntet til jul, selvfølgelig. Viktig med ekte julestemning på hjemmekontoret og 🙂

IMG_6234

Så over til tittelen…
Mange stresser over juletiden, maten og formen i desember. Mailboksen min fylles opp med bekymrede mails allerede i november. Hvor mye skal jeg spise? Hva bør jeg holde meg unna? Hva kan jeg gjøre for å unngå å legge på meg? Spørsmålene er mange. Jeg syns det er trist, samtidig som jeg forstår det veldig, veldig godt.

Vi jobber hele året for å føle oss vel, se bra ut og prestere bra. Selvfølgelig vil vi ikke ødelegge resultatene våre! Det er en selvsagt ting og det betyr ikke nødvendigvis at man er «besatt» eller «hysterisk». For min del handler det om at det opptar mye av livet mitt og det betyr mye for meg.

IMG_1380

Men… Og det er et stort men. Vet du hva som betyr mer for meg?
– Tid med familien min i avslappede forhold
– Å nyte god mat man ikke spiser til vanlig
– Å kunne slappe av, gi slipp og nyte høytiden

Disse tre tingene er veldig viktig for meg. Samtidig som jeg ønsker å ta vare på kroppen min. Hvordan kombinerer jeg disse to? Jeg gjør tiltak som er helt naturlig for meg å gjøre. Ikke i et desperat forsøk på å forhindre julespekket i å legge seg på, men fordi det er en del av livsstilen min.

IMG_1400

 1. Jeg trener nøyaktig som jeg pleier.
Ja, jeg kan godt rokere rundt på dagene, men jeg trener akkurat som jeg pleier gjennom hele julen. Selv om jeg har en time-halvanne på gymmet hindrer det meg ikke å være med på noe av det sosiale julen har å by på. Hvorfor ta treningsfri når det ikke er nødvendig? Ingenting er som julemat-trykk på trening! 😀

 2. Jeg drikker ikke sukkerholdig brus eller annen drikke.
Jeg drikker det aldri ellers, så hvorfor begynne i jula? Lett julebrus er like god!

3. Jeg baker sukkerfrie julekaker selv men spiser godt vanlige hos andre.
Oppskriftene jeg brukte ifjor ble så fantastisk gode, så hvorfor skal jeg da lage etter originaloppskrift? Er jeg hos andre spiser jeg gjerne det de byr på, men hos meg har jeg sukkerfri bakst, noe jeg syns er helt topp så lenge smaken er så god!

IMG_1244

4. Jeg spiser ikke bare for å spise.
Jeg har inntrykk av at enkelte blir veldig opptatt av å være skikkelig anti-fitness i jula, i ren protest. Det er helt topp å kunne slappe av og spise uten dårlig samvittighet, men personlig ser jeg ikke noen grunn til å spise masse godteri og mat ubegrenset bare fordi man kan og ikke fordi det er godt. Jeg spiser det jeg syns er godt til jeg er mett. Får jeg lyst på sjokolade så spiser jeg sjokolade. Personlig syns jeg ikke det er noe bedre med 200 g sjokolade enn 100 g, så hvorfor trykke det inn, «bare fordi det er jul»?

5. Jeg prioriterer mat fremfor godteri.
Jeg elsker julemat og velger heller det fremfor søtsaker og kaker. Jeg spiser ikke kalkun med stuffing, pinnekjøtt, medisterkaker, sylte og aspik til vanlig så da skal det nytes! Jeg spiser meg alltid god og mett, og hvis det da er plass til noe søtsaker er det bare en bonus 🙂

IMG_1545 IMG_1548

Jeg er veldig fan av å nyte julen mens den varer. For meg betyr ikke det food binge hver dag til jeg ligger på gulvet å ruller av smerte. Det betyr å kose seg, nyte selskapet og lytte til magesekken og kroppen – akkurat som jeg gjør ellers også! Julen er bare èn gang i året, og jeg vil feire den med god mat, godt selskap, uten dårlig samvittighet og med fornøyd magesekk 🙂

4 comments
  1. Kan du ikke legge ut linker til juleoppskrifter som ble vellykket i fjor?:-)

    1. Jepp, det kommer i egne innlegg! 😀

      1. Supert ☺️

  2. […] skrev et eget innlegg om jul, mat og trening og mine tanker rundt det. Kort fortalt så er jeg for å beholde de gode […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *