UPDATE; REVERSIDETT OG VEIEN VIDERE

IMG_6304

Nå er det en god stund siden jeg har oppdatert dere på reversdietten min. Har du ikke fått det med deg så kan du lese mer om det her. Prosjektet går ut på å gradvis øke matinntaket mitt etter en lang periode på diett. I slutten av september begynte jeg å spise mer.

Nå har det gått elleve uker siden jeg begynte, og jeg har økt inntaket nesten ukentlig med unntak av tre uker hvor jeg har holdt inntaket stabilt. Hele veien har jeg kjent på økt energi, mye mer stabilt humør, mer lyst til å gjøre ting og trene, mer trykk i kroppen og generelt mye mer livsglede. Som jeg har nevnt tidligere også – det finnes ikke tvil om at denne endringen som jeg har gjort blir tatt i mot med åpne armer av kroppen min!

IMG_6321
Tights fra Better Bodies (adlinks)

Nå har jeg kommet så langt at jeg bare har to hundre kalorier igjen før målet er nådd. Det passer fint siden det nå snart er jul og det automatisk vil bli mer mat. Jeg er så glad for at jeg har bygget opp forbrenningen min i såpass god tid før jul. Da vil det også mest sannsynlig bli lettere for å kroppen å takle den økte matmengden i juletiden. Jeg er nemlig veldig god på å spise julemat og det er noe jeg virkelig ikke sparer på.

…Og formen rent estetisk?
Den har holdt seg så utrolig mye bedre enn forventet!
Frem til ca to uker siden har jeg vært stabil. De to siste ukene har aktivitetsnivået mitt vært litt lavere enn det pleier og da merker jeg fort at ting skjer med formen. Det er ikke unaturlig i det hele tatt, og jeg syns det er helt ok. Jeg hadde innstilt meg på mange kilo vektoppgang da jeg startet dette prosjektet, så det at jeg har gått opp litt nå den siste tiden, det er faktisk helt ok. Generelt sett merker jeg at kroppen er mindre stresset når jeg spiser såpass mye som jeg gjør nå, og da holder jeg også mindre vann.

IMG_6324

Jeg er stolt av meg selv for at jeg bestemte meg for å starte på dette prosjektet og at jeg nå snart har fullført, helt uten å nøle. Følelsen av å spille på lag med sin egen kropp og gjøre noe veldig positivt for egen helse – det føles fantastisk!

…Så hva skjer fremover nå?
Det nye forhøynede matinntaket skal jeg bruke til min fordel, og gjennom vinteren skal jeg fokusere på styrke og oppbygging. Ingen cardio utenom rolige gåturer, hovedfokus på styrketrening og prestasjon. Jeg skal legge et knall godt grunnlag slik at kroppen er godt rustet med høy forbrenning dersom jeg bestemmer meg for å gå for en ny diett nærmere sommeren. Om jeg i det hele tatt gidder eller har behov for det når den tid kommer, det får vi se på 🙂

8 comments
 1. DEN ryggen da! Så bra at du har klart reverse-dietten. 🙂 U go girl!

  1. Tuusen takk søta! 😀

 2. Hei! Bare et kjapt spørsmål angående forbrenning og jul. du skriver:
  «Jeg er så glad for at jeg har bygget opp forbrenningen min i såpass god tid før jul.»
  Jeg høres kanskje litt naiv ut nå, men bør man «bygge opp» forbrenningen før selve julen starter, i form av å spise mer (men sunn og næringsrik mat) ukene før jul? For å «sette igang maskineriet»? Sånn for eksempel; jeg spiser som regel slik at jeg ligger på kaloriunderskudd eller ca i 0 til hverdags. Kan det være en idé å øke inntaket litt før jul, for at kroppen ikke skal hamstre alt av sukker og fett som tilføyes i ferien? Om det gir mening? 🙂

  1. Hei Vilde!
   Før jeg startet reversdietten lå jeg veldig lavt på kaloriene, så om jeg hadde spist like lite som det nå også begynt å trykke i meg julemat til den store gullmedaljen så hadde kroppen fått sjokk. Om du ligger i et moderat underskudd / vedlikehold vil det ikke bli et like stort sjokk for kroppen, med mindre du spiser helt dyriske mengder.
   Det er ingen grunn til å «bygge opp» forbrenningen før jul med mindre du har hatt et svært lavt inntak over lang tid. Da vil jeg isåfall anbefale deg det 🙂

 3. Jeg lurer på hvordan du forholder deg til cardio og revers diett? 🙂
  Si at du ville lagt inn et par løpeøkter i den ukentlige treningen din, hadde du da økt kaloriene ytterligere?
  Superbra jobbet, du er så inspirerende!
  PS: jeg digger at det snør på bloggen din 🙂

  1. Heisann!
   Jeg har ikke noe cardio enn så lenge. Dersom jeg trener mer en dag (slik som i forrige uke når jeg var på noen saltimer) så legger jeg til mer mat 🙂

   Hehe så gøy at du liker det! jeg syns det er såå koselig 🙂

 4. hvor lavt lå du på det laveste? Jeg vet mange ikke vil snakke om sånt, er nysgjerrig bare. Ligger selv på 1600-1700 og trener både mye løping og styrke nærmest daglig. det går sånn helt greit, men kjenner jeg er dritsliten og energiløs konstant. hadde vært lurt å øke for å orke litt mer enn kun jobb og trening. men det er skummelt altså!

  hva økte du med? 100 kcal protein, eller blanding? 🙂

  1. Hei !
   Du bør absolutt øke inntaket ditt dersom du trener såpass mye, spesielt når du er sliten og energiløs! Jeg vil anbefale deg å starte med å øke med 500 kcal og ta det gradvis derfra, gjerne øke med 150-200 kcal i uken frem til føler deg bedre. Ha en jevnt inntak av protein (1,8 g pr.kg kroppsvekt) og øk heller på fett og karb 🙂
   Lykke til !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *