FØR DU KLAGER

IMG_2825-001 (1)
Shorts // Inov-8 sko (adlinks)

Før du klager over fremgang som uteblir
– Har du kontroll over hva og hvor mye du spiser?
– Har du spist det du tenkte du skulle?
– Om du har gjort det, har du endret noe i kostholdet?
– Har du holdt deg i aktivitet?
– Har du hatt kontrollerte frimåltid, eller har du spist fritt?
– Har du gitt alt?

Før du klager over at dietten din ikke fungerer
– Har du faktisk fulgt den slavisk?
– Har du fulgt den over tid?
– Har du veid all maten?
– Har du switchet mellom tre forsjellige dietter uten å bestemme deg for hva du skal følge?
– Hvis du har byttet ut noe, har du sjekket at det har samme innhold?
– Har du trent  i samsvar med kaloriintaket?

Før du klager over treningsresultater som uteblir
– Har du virkelig pressa deg selv på trening eller har du gitt deg litt før?
– Har du testet grensene dine så du vet hvor mye du faktisk klarer?
– Har du fulgt et program og hatt struktur i treninga?
– Har du spist fornuftig?
– Har du fått tilstrekkelig med hvile eller alt for mye?

Desktop21

Poenget med disse spørsmålene er å gjøre deg bevisst på hva som egentlig har skjedd når ting ikke går som du vil. Små unnasluntringer kan gjøre stor forskjell, og mange av dem påvirker faktisk helheten. Får du ikke den fremgangen du ønsker er det ofte bare litt «opprenskning» som skal til. Ikke bare i treningen og/eller kostholdet, men også i mentaliteten din og innstillinga til det du skal utføre. Om du virkelig vil noe så vinner du ikke noe på å lage unskyldninger for deg selv eller se på deg selv som et offer for verden som ikke «gir» deg fremgang. DU er ansvarlig for jobben du legger inn. Gjør du alt du kan og likevel ikke får resultater så må enten kostholdet, treningen eller hviletiden justeres, så enkelt er det faktisk.

God mandag ! 😉

1449235545

2 comments
 1. Hei Julie!

  Vil berre takke for at du har ein så informativ og motiverande blogg. Godt og balansert fokus på trening, mat, psyke og livsstil i kombinasjon. Eg får ikkje dårleg samvit eller føler på utilstrekkelegheit når eg les tekstane og ser bilete av deg – eg blir motivert!

  Når du skriv lengre tekstar om livet og tankar rundt sjølvbilete får eg nødvendige «reality checks». Eg har ein tendens til å vere hard mot meg sjølv – samstundes som eg sjølvsaboterer. Du er ein av dei få som «vekker» meg, sånn at eg prøver å bryte ut av sirkelen eg har så altfor lett å gli inn i når ting er tungt og vanskeleg. Fokuset ditt er alltid positivt og styrkande, sjølv når du skriv om vanskelege ting.

  Eg er nysgjerrig på tatoveringa du har på armen forresten – kva står der? Sjølv har eg kun ei tatovering; «Facilis Descensus Averno Sed Revocare Labor Est», som eg tok for eit år sidan og er kjempenøgd med. Den betyr mykje for meg. Det er ein forkorta versjon av ein tekst frå Aeniden bok 6 av Virgil (poet ca 80 f.Kr.). Oversatt frå latin lyder originalteksten cirka slik:

  «Easy is the descent to Hell, for the door to the underworld lies open both day and night. But to retrace the path, to come back up to the glorious gates of Heaven, there lies the task, there lies the burden.»

  Det er ei påminning til meg sjølv om å sjå opp og forsøke å finne lyset, sjølv når alt verkar tungt og vanskeleg. Etter mange år med depresjon og angst, har eg endeleg kome på overflata. Det er fantastisk å kunne puste, sjølv om eg framleis synk ned i djupet av og til. Heldigvis føler eg meg sterkare og tryggare i meg sjølv no; ein kamp som er verdt å kjempe.

  Takk for inspirasjon og optimisme. Håpar du får ei fortreffeleg veke, Julie! Klem 🙂

  1. Hei Oda!
   Jeg er så utrolig glad for at du opplever bloggen og det jeg skriver som noe positivt. Det er akkurat den opplevelsen du har som jeg ønsker for alle som leser her, og det er også derfor jeg liker å skrive. Jeg setter veldig pris på tilbakemeldingen din! Det motiverer meg veldig til å fortsette, så tusen takk 🙂

   Så utrolig vakkert sitat du har tatovert. Det var virkelig fint, og en god påminner. Du er sterk som har kommet deg gjennom lang tid med angst og depresjon. Jeg er sikker på at nå som du har kommet så langt vil du klare å holde hodet over vannet og leve 🙂

   Tatoveringen min har teksten «above all else guard your heart». Et sitat fra bibelen faktisk. Det er også en påminner for meg om at jeg må passe på hjertet mitt og hva jeg utsetter det for. Lettere sagt enn gjort…:)

   Ønsker deg en nydelig uke og tusen takk igjen for herlig tilbakemelding!
   Klem:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *