JULEPRESS ?

Jeg skrev et eget innlegg om jul, mat og trening og mine tanker rundt det. Kort fortalt så er jeg for å beholde de gode vanene en har ellers på året og jeg ser ingen grunn til å gå over stokk og stein med mat og godteri «bare fordi det er jul». Mange kjører utfordringer type sukkerfri desember, trening hver dag i desember og lignende, og det syns jeg personlig er helt ok. Mange reagerer dog på at det fører til økt press og hysteri i en tid som egentlig skal være koselig og avslappende.

Hva med den gyldne middelvei…?
Det er digg å kunne spise det man har lyst på. Det er også digg å føle seg vel. Må det være enten eller?

IMG_6348

Som jeg skrev i innlegget mitt – det er ikke nødvendig å proppe seg så stappa på julemat og godteri at man får fysisk vondt. Det er heller ikke nødvendig å ta fullstendig treningsfri i to uker. Om du har lyst til å trene, tren! Har du lyst på kakemann, spis kakemann! Det betyr ikke at du må trene hver dag eller at du må trykke i deg ti kakemenn.

Du må ikke være enten fitnessfreak eller julegris!

Jeg blir nesten redd for å poste noe treningsrelatert eller sukkerfri julebakst her på bloggen i jula, i fare for at noen tar det som press. Vet du hva, du må gjøre akkurat det du føler for, så gjør jeg det jeg føler for. Akkurat som vi gjør ellers!

IMG_6370
Balanse i skuffen – punsjboller og BCAA…

Akkurat som alle de andre månedene i året så har jeg treningsmål jeg jobber mot. Jeg spiser ikke godteri daglig og jeg passer på mengdene jeg spiser. Det er slik jeg er vant med å leve og jeg føler meg ikke begrenset av det. I jula blir det mer sukker og mer mat enn vanlig og det er helt ok. Basisen i livsstilen min holder jeg likevel, for det er slik jeg trives med å ha det. Det går an å kose seg i jula uten at det går over stokk og stein verken den ene eller den andre veien 😉

Også en ting til folkens… Er det virkelig nødvendig å la seg presse? Går det ikke an å lese ting uten å føle at man må gjøre det samme eller burde gjort ditt og datt? Vi er forskjellige og har forskjellige ønsker og behov. Fokuser heller på deg selv istedet for å tolke alt som press. Dagens råd fra meg. God torsdag!

3 comments
  1. AMEN!! Veldig bra skrevet og så enig ! 🙂

    1. så bra! 😀 takk 😀

  2. […] i året, samtidig som jeg synes det må gå ann å gi det litt slakk også. Anbefaler forøvirg innlegget til min PT kollega Julie Rafoss om dette […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *