SOFAGRISMODUS OG SUKKERFRIE BRENTE MANDLER

IMG_6401

Hoh, enda en arbeidsuke har flydd forbi!
Det har vært en litt tung uke for å være helt ærlig. Jeg har vært kald og varm om hverandre med tunge hjertebank og hatt et ekstremt behov for søvn. Jeg er normalt sett et duracellkanin som kan leve effektivt på luft og kjærlighet, men den siste tiden har lufta gått helt ut av meg. Kan mørketiden virkelig ha mye å si? Vel, jeg knasker klementiner og drikker c-vitaminer så får vi håpe at dette ikke vedvarer. Jeg liker best mitt gode, gamle jeg. Det passer dårlig å være slapp sofagris i min hverdag!

Julemoduset er hvertfall slått inn for fult. Jeg har bakt både pepperkaker og laget brente mandler denne uka! Sistnevnte får dere oppskrift på her. De er så gode at jeg bare ha dem med i hvert måltid. Når jeg har laget dem med kokosfett er de i tillegg en god kilde til sunt fett, i tillegg til fettet som allerede er i mandlene.

IMG_6424
IMG_6405

Du trenger: 1 pose mandler, 2 ss kokosolje, 2 ss sukrin gold, valgfri mengde kardemomme og kanel.

Slik gjør du: Spre mandlene ut på et bakepapir og forvarm dem på 180 grader i ca 5 min til de har blitt små-gyldne. Smelt kokosolje i en bolle sammen med sukrin gold og litt kanel og kardemomme. Hell mandlene oppi blandinga, rør godt og spre dem ut på bakepapiret igjen. Stek dem i 6-8 min, men følg med underveis så de ikke blir svidd. Jeg hadde mine inne i 8 min. Avkjøl på brettet eller på rist og hell dem over i en boks/krukke når de er avkjølt.

To ekstra tips: 1. Om du tar d-vitamintilskudd, ta det sammen med en neve mandler! D-vitamin er fettløselig og må tas sammen med en fettkilde. 2. Kokosolja kan også brukes på slitte hårtupper! Smelt litt olje og press inn i håret. Det kan fint være i til neste hårvask.

Og en siste ting; Om du ikke vil bruke sukrin gold, bruk vanlig sukker! Her trenger du ikke føle deg presset til noen ting 😉 Det er dog like godt med sukrin gold som med vanlig sukker i denne oppskriften, spør du meg…

IMG_6417

Innlegget inneholder sponsorlenker

3 comments
  1. Brendte mandler er såå godt 🙂 veldig fin oppskrift, den skal testes i helgen :))

  2. Ah, brente mandler med hint av kokossmak fra kokosoljen må jo bli perfekt 😉 Lurte bare på hva du mener med «1 pose mandler», det er så mange forskjellige varianter 🙂 Hvor mange gr. bruker du i denne oppskriften?

    1. Såå godt! 😀
      Jeg brukte 300 gram 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *