SUKKERFRIE KOKOSMAKRONER

Nå er det tid for årets siste julekakeoppskrift fra meg!
Dette er min personlige favoritt. Jeg eeelsker kokos. Da jeg våknet opp i dag var det første jeg satte i gang med. Finne frem ingredienser og oppskriften. Apropos oppskriften – Linda Stuhaug har fått sin egen app! Den er jo genial hvis man ikke har nettbrett, så kan du bare ha mobilen liggende på kjøkkenbenken og ha oppskriften tilgjengelig hele tiden. Søk på Linda Stuhaug på google play, så finner du den der:)

IMG_6560-001
IMG_6552

Men vet dere hva jeg oppdaget da alt var funnet frem…? Jeg hadde ikke hurtigmikser, kun en halvsløv stavmikser. Jeg prøvde først å stivpiske eggehvittene med stavmikseren, men det gikk like tregt som en skoledag, så jeg måtte rett og slett finne frem vispen. Jeg sier det bare; all respekt til husmødrene før i tiden som måtte stivpiske for hånd! Jeg piska som en gal og ble helt løen i armen, haha. Dagens høyrearmstrening! Jeg fikk det jammen meg stivt til slutt, etter ca 20 min med desperat visping.

Som dere sikkert har skjønt til nå utifra oppskriftene mine så er jeg veldig distrè, så at jeg ikke kom på at jeg hadde hurtigmikser er ikke akkurat noen bombe…Tidligere har jeg jo manglet både kakeform, pepperkakeformer og den ene eller den andre ingrediensen. Det er liksom alltid noe. Vel, jeg skal ha for at jeg prøver hvertfall 🙂

IMG_6567 IMG_6571

For å få disse deilige kokosmakronene trenger du:
2 eggehvitter, 90 g sukrin gold, ca 10 dråper vaniljeessens, 120 g kokosmasse.

Stivpisk hvittene sammen med sukrinen. Tilsett dråpene og vend inn kokosmassen. Form til små boller med hendene og stek i ovnen på 175 grader i 8-12 min til de er litt gyldne. Avkjøl på rist og legg dem i en tett boks.

Disse smaker veldig likt originalen, om ikke bedre! Til og med katten min elsker dem. I fjor gomlet hun på en hel pose jeg skulle gi bort i julegave. Og katten min er kresen, så det er faktisk et godt tegn! Haha 🙂 Lykke til med baksten!

IMG_6573

2 comments
  1. Nam! Har du flytta? Ser så annerledes ut på bildene 🙂

    1. jepp, det har jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *