5 TIPS TIL DEG SOM ER LEI AV Å STARTE PÅ NYTT

IMG_5908-001

Har du hatt en lang pause fra trening, eller er du en typisk «periodetrener»? Her er mine tips til deg !

1. Gi deg selv en realitycheck.
Denne er litt harsh men utrolig nyttig. Test din egen form ved å gjøre noe som du vet du klarte før eller som du vet du burde klare. Eksempel; gående utfall 15 reps pr.bein x 4 uten vekter (dette er bare et eksempel). . Går det helt rævva? Da kan du se for deg 60 åringer som gjør det der som lett oppvarming. NÅ har du sjansen til å forbedre din fysiske form. Liker du ikke tilstanden din? Da kan du endre den! I morgen skal jeg poste en fitnesstest du kan prøve deg på. Denne testen gir deg en ganske tydelig indikasjon på hvordan både styrke, balanse og kondisjon er i behold

2. Sett deg et klart mål.
Denne er så klisje når det kommer til slike lister, men det er utrolig viktig om du er blant dem som sliter med å finne grunner til å trene. Har du et mål så har du alltid en grunn til å droppe sofaen fremfor gymmet. Skriv ned to-tre ting som du vil klare i løpet av januar (IKKE hele året, da gir du deg selv for lang tid!). Eksempler på artige mål; pullups, dips, pushups, x-antall kg i knebøy, 5 min sammenhengende løping o.l.

IMG_5920-001

3. Skriv en liste på fem punkt med grunner til at du skal trene.
Gir du deg selv mange nok og gode nok grunner så blir det vanskelig å si imot deg selv. Det er jo åpenbart at vi har godt av å trene, så gjør listen klar og tydelig for deg selv. Helse bør være ett av punktene, for selv om vi kanskje ikke tenker over det nå, så kommer du til å tenke over det når du er syk eller i ekstremt, ubekevemt dårlig form. En av mine grunner til å trene er fordi jeg ønsker å kunne kle meg med det jeg vil når jeg skal ut, for eksempel. Kanskje litt overfladisk, men det er en god grunn for meg.

4. Skriv en liste på fem punkt med ting du ikke ønsker, som følger av et inaktivt liv.
Det er alvorlig å ikke være i bevegelse. Rett og slett helseskadelig. Vær ærlig med deg selv og skriv ned de verste tilstandene du kan tenke deg. Følgene av inaktivtet kan være mye, men hjerte- og karsykdommer og sykelig overvekt er to eksempler. Vil du se deg selv sitte i sofaen, heseblesende etter en tur til kjøleskapet? I think not. Skriv en hårreisende liste som virkelig gir deg mange gode grunner til å stå på.

851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n

5. Skaff deg en PT.
Personlig trener er et genialt verktøy når du trenger et puff i baken og en grunn til å komme deg på trening. Noen forventer det av deg, noen setter krav til deg og noen oppmuntrer deg til å presse deg selv og prestere. En vanvittig fornuftig invistering for deg som vil få noe ut av tiden du bruker på trening, og spesielt for deg som er lei av å begynne, slutte og begynne for så å slutte. Mer kunnskap vil deg mer treningsglede, og mestring vil gi deg en grunn til å dra tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *