OM DU GLEMMER BORT HVA ANDRE SYNS…

Om du glemmer bort alt du har hørt om hva andre syns er pent og hva andre mener er attraktivt… Hva ønsker du for deg selv? Hva syns du er fint? 

Mange jenter er ikke interessert i bulende og markerte muskler, en sterk fysikk og et atletisk utseende. Jeg har aldri vært en av dem som har tenkt sånn. Muskler har alltid fascinert meg. Likevel kan jeg ta meg selv i å tenke; kanskje jeg ikke burde bygge mer muskler nå? Kanskje jeg burde begynne å trene mindre for å bli mer feminin og petite? Passe mer inn i bildet av en «normal» (jeg hater det begrepet!) jentekropp?

IMG_6300

Generelt sett er jeg ikke en person som lar meg påvirke av hva andre mener, men likevel kan disse tankene snike seg inn i hodet i noen minutter. Burde jeg gå for en mer «normal» og nedtonet fysikk?

Når jeg prøver å stenge ute alle andres mening, glemme de flotte små jentene på instagram, damene i kleskatalogen som kommer i posten, mine fine venninner som ikke trener like mye som meg, alle de flotte jentene jeg ser på gata og alle mannfolka som ikke liker muskler, hva er det egentlig jeg mener? Hvordan er det jeg ønsker å se ut?

Mobil1

Jeg får stor glede av treningen når jeg går inn på gymmet med innstilling på at jeg skal bli så stor og sterk som over hodet mulig. Det er da jeg presterer best og har mest glede av det jeg gjør. For til syvende og sist er det det trening handler om for meg. Glede og prestasjon. Om jeg skulle gått på gymmet for å «ikke bli større» eller «bare stramme opp» hadde jeg prestert en fjerdedel så bra som jeg gjør og jeg hadde hatt nitti prosent mindre treningsglede.

Uavhengig av hva andre mener så velger jeg å fokusere på hva jeg ønsker.
Jeg brenner for trening, progresjon og resultater. Jeg vil ha en kropp som bærer preg av dedikasjon og hardt arbeid. Ikke fordi den er alles smak eller er attraktiv i alles øyne. Det er ikke mitt mål. Jeg vil ha en fysikk som jeg syns er fin, som jeg trives i og som jeg kan bære med stolthet.

Noe å tenke på…Trener du for å få en fysikk andre syns er fin, eller trener du for å trives med din egen kropp…?

IMG_6304

8 comments
 1. Det er så utrolig viktig det du snakker om her. Altfor lett å la seg påvirke av hva andre mener er pent! Det er flott at du tar det opp, det er veldig gjenkjennelig for min del i hvertfall 🙂

  1. så bra du syns det Martine! 🙂 Ha en fin dag !

 2. Det du skriver syns jeg er bra skrevet, men som vi aller fleste jenter vet så eg vi flinke til å lyge til oss selv. Som jeg har merket de siste årene etter å ha følget en del lesere over flere år har alle gått fra det og fortelle hva de spiser og hvor lite de spiser, hvor lenge en trener hver økt og hvordan progresjonen har vært om å miste fettprosenten – til å bli litt mindre ekstrem og mer fokus på trivsel med egen vekt.

  En ulempe jeg ser med dette å stille i bodyfitness og være blogger er at en alltid vil føle et press om og se best ut, og vise leserene at en framdeles er i toppform. Alle vet hvordan en den gang da en hadde så lav fettprosent hvor årene blomstret etter et måltid med litt høy karbo innhold.

  Jeg vil velge og si at stort sett alle jeg leser av trenings bloggen til i dag skriver om det og verdsette sin egen kropp og ha et sunt forhold til mat og drikke og ikke la det usunne styre det sosiale. Men det er ikke vanskelig og gjennomskue alle fitnessutøvere som har lagt bikinifitness litt på hylla framdeles sitter med bilder i hodet om hvordan de den gang så ut, og hvor fantastisk flinke en var til å spise sunt.

  Mitt perspektiv av å ha et sunt forhold til mat og trening er faktisk og være mennesklig. Det er normalt for alle jenter og menn og føle seg passe dårlig da en trykker i tryne på høykant av dessert, kaker, og godteri. Men det er ikke er normalt er å blogge om det, for i utgangspunktet virker det i mine øyne som om at dere da har feilet for leserene ikke for dere selv, men for de som dere ønsker å nå av lesere.

  I mine øyne er det forholdet til mat og trening hvor en har samvittighet helt normalt, og det er også helt normalt og ha gode og dårlige dager. Det som også er normalt er og kunne droppe en treningøkt når en faktisk er trøtt og sliten med dårlig søvn, og travle dager. For hvor lenge skal denne ekstreme treningen følge oss jenter.

  Misforså meg rett når jeg sier ekstrem, jeg er selv en veldig aktiv jente som elsker trening, hvor det er en del av hverdagen som vil si det samme som å gå på jobb eller skole. Men nå som jeg er i 20 årene har andre verdier begynt å komme inn på meg, når skal dette ta slutt? Hvilke mål har jeg egentlig med trening? Hva ønsker jeg og oppnå med muskler sterke musker? Hvilke muskelgrupper er egentlig de viktigste de tunge og ytte, eller faktisk de indre indre indre core musklene som kan være dønn kjedelige å utføre.

  En definert kropp og god fysikk er flott, men det jeg savner er at mennesker i dag har et sunt forhold til det, og at en faktisk vet hvorfor vi mennesker er så feite som vi blir idag. Mat er ikke fienden vår og heller ikke vår aller beste venn, og treningsenteret bør ikke unngås, men er heller ikke hele livet vårt.

  1. Hei !
   Jeg er helt enig i alt du skriver her.
   Jeg er litt usikker på hvordan du tenker i forhold til min blogg oppi dette (?) men å være menneske og ha et godt forhold til egen kropp er jeg så absolutt for, og det er også det jeg ønsker å fremme med bloggen min. Poenget med dette innlegget var å få frem at jeg syns man skal bygge den kroppen man ønsker uten å ta «hensyn» til andre som kanskje syns det blir for mandig og for «ekstremt» når man har litt mer muskelmasse enn gjennomsnittet. Jeg slår en slag for en muskuløs fysikk, rett og slett! Og jeg syns ikke jenter skal legge demper på seg selv dersom de ønsker å bygge mer muskler enn det som er «akseptert».

   Selv spiser jeg godt og sliter ingenting med dårlig selvbilde etter samvittighet om jeg skeier ut, noe jeg forsåvidt aldri skriver om heller. Jeg er dog helt enig i det du skriver. Ja til et sunt kroppsbilde og et avslappet forhold til både mat og trening. Å samtidig ha konkrete mål man vil oppnå vil jeg ikke si at trenger å gå utover verken sunnheten eller livskvaliteten om man har hodet med seg på veien 🙂

 3. hei! lurer på om du vil svare på et spørsmål, enten her eller i et eget innlegg.
  HVA gjør man feil når man ikke blir sterkere? jeg skjønner det bare ikke. har gått på et styrkeløftprogram i 12 uker nå og har økt kun 1kg i bøy!! så vidt det gikk opp. og er på en måte ikke blitt så mye sterkere heller føler jeg. har klart alle løftene på programmet og ikke skippet noen trening, spist bra og mye, restituert og sovet 8-10 timer hver natt. alle andre som gikk på programmet økte med alt fra 5-20kg i bøy, mens jeg er på stedet hvil. har forresten en lav maks i bøy, så er langt fra kroppens «maks potensiale» så er i alle fall ikke det som gjør at jeg ikke har økt. flere av de andre hadde høyere makser enn meg før programmet, men økte likevel maaange kilo mer enn meg. blir så demotivert av å legge ned en så sinnsykt stor innsats og ikke få noen resultater…

  1. Hei !
   Det kan være flere grunner til at du ikke øker i styrke. Får du nok hvile? Nok søvn? Nok mat? Presser du deg nok på trening? Dette er alle ting som kan påvirke. Jeg anbefaler deg å føre treningslogg hvor du også skriver hvor mye du har sovet, ca hvor mye du har spist og også annen aktivitet du har gjort. Da kan du se tilbake og evaluere/få hjelp til å evaluere hva som blir feil. Lykke til ! 🙂

 4. Du er så bra, Julie! Viktig tema, og et budskap mange flere burde ta til seg. Da tror jeg også at flere ville ha funnet ordentlig treningsglede, og at mange ville ha fått det enda litt bedre med seg selv. For noen er det større muskler som gjelder, for andre er det kanskje helsemessige årsaker, idrettsprestasjoner, oppstramming, velvære, etc. Og kanskje er det i mange tilfeller, også en god blanding. Det spiller i grunnen liten rolle, så lenge du gjør det for DEG selv, og dine mål.
  Så må jeg bare få si at jeg synes du ser helt feiende flott ut! Ikke bare fysikken, men synes du har en helt annen utstråling nå enn tidligere. Virker som du har funnet, og har det enda bedre med deg selv. Selvfølelsen skinner alltid igjennom. Ønsker deg en fortsatt fin uke 🙂

  1. SÅ sant Marte! Du forsto hva jeg ville frem til med innlegget 😀
   Og tusen takk for det, så utrolig koselig å høre. Jeg har det virkelig bra om dagen og da er det jo herlig at det skinner gjennom 😀 Ha e fortsatt fin uke du og! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *