NÅR MÅLET ER MINDRE MAGEFETT

IMG_7480

«Må jeg ikke løpe når målet mitt er å bli kvitt magefettet?»
Spør du meg så er svaret mitt nei.

Ikke èn eneste gang og da mener jeg virkelig ikke èn eneste gang har jeg brukt løping eller noen form for cardio alene når målet mitt har vært redusert fettprosent. Likevel har jeg oppnådd redusert fettprosent opp til flere ganger og med gode resultater. Jeg må nesten smile litt over tanken på hvor mye tid jeg har spart på ikke gå meg i hjel på mølla eller fly på ellipsemaskinen. Men om jeg har svettet for resultatene? Det skal jeg love deg jeg har.

Bra mat, tung styrketrening, korte pauser og økter hvor du presser deg godt ut av komfortsonen – der har du min oppskrift på redusert fettprosent.

IMG_7441

Vi må ikke glemme musklene våre oppi alt dette. Å brenne kalorier er èn ting, men beholder du ikke musklene dine så går du ikke ned i fettprosent, kun i fettmasse. Med redusert fettmasse og redusert muskelmasse vil du ikke ende opp med å se noe bedre ut. Om du klarer å beholde, eller i bestefall bygge muskler samtidig som du brenner fett vil du ende opp med å se bedre ut.

Når målet er å se bedre ut handler om å forbedre forholdet mellom fettmasse og muskelmasse, ikke bare kvitte seg med fett og glemme bort musklene.

IMG_7472

Får du inn en kombinasjon av tunge baseløft med kvalitetsreps (god og stødig teknikk og tung vekt), kroppsvektstrening med store bevegelser (pullups, chins, pushups, gående utfall, omvendt roing) og øvelser som krever eksplosivitet og hurtighet (spensthopp, burpees, box jumps, prowler) så har du en god miks som vil hjelpe deg til å forbedre din kroppskomposisjon. En halvtime på ellipsemaskinen gir deg mye mindre tilbake enn en solid styrkeøkt som virkelig stimulerer muskelmassen din og setter kroppen på prøve!

IMG_7425IMG_7422
Tights fra Anarchy Apparel // Topp fra Better Bodies (adlinks)

Treningen er èn ting – kostholdet er også svært viktig.
Ta matvalg med omhu! Spis mat som backer opp målet du har satt deg. Luk bort småspising og unødvendige søtsaker. Få i deg ordentlig mat som tilfører kroppen din næring og hjelper deg å prestere optimalt. Sett av tid til planlegging av måltidene dine. Har du et konkret mål må du også ha en konkret plan. Synlige magemuskler kommer ikke ved en tilfeldighet (isåfall er du blant de heldige og antakelig ikke en av dem som leser dette) .

5 comments
  1. Alle har vel sin egen definisjon på hvordan man «ser bedre ut»..

    1. Stemmer det, men her er det snakk om redusert fettprosent, ikke bare redusert fettmasse. Får du mindre fett og samtidig mindre muskelmasse vil du ikke oppnå en strammere fysikk 🙂

  2. Hva hvis man ønsker å komme i bedre løpeform OG redusere fettprosenten? Trenger å gå ned i fettprosent, men skal delta i et løp i slutten av mai…. :/ har redusert fettprosent m styrketrening før – med suksess, men det virker som om alle mener at løping er fyfy.. Hva om jeg beholder styrkeøkter 2xuka og løper 3? Kosthold?

    1. Og forresten: TUSEN takk for fantastisk blogg! Du er den mest kompetente bloggeren jeg har vært borti på denne fronten, elsker innleggene dine:)

  3. Forøvrig; tusen takk for fantastisk blogg! Du er så kompetent og dyktig til å forklare:) ELSKER bloggen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *