SETTER MEG PÅ LADING

Det høres kanskje rart ut at ei som nettopp har kommet hjem fra ferie føler behov for å sette seg på lading…?

Jeg kan ikke forklare det og jeg har heller ingen diagnose på det, men jeg må være alene for å samle energi. Når jeg er blant mennesker gir jeg hundre prosent og litt til og energitanken er ikke endeløs, selv om jeg til tider både tror og føler det. Jeg blir ikke sliten av å være sammen med andre i den forstand, jeg blir heller veldig energisk. Men, så kommer det plutselig. Jeg må ha tid alene.

IMG_7961

Å være sosial gjør meg veldig glad og jeg elsker å være rundt andre mennesker. Jeg sier så og si aldri nei til sosiale ting og vil mer enn gjerne være med venner og treffe nye. Jeg kjenner likevel at jeg har en begrensning og ett av nyttårsforsettene mine for i år var derfor å si mer nei. Jeg har vært alt for dårlig til å ta vare på meg selv og lade batteriene.

Jeg kan ikke gi og gi og gi av meg selv til det er skåltomt. Selv om jeg vil være på topp hele tiden for alle så må jeg innse at det ikke er mulig. Nå som vi var på ferie holdt jeg et høyt sosialt nivå de seks første dagene og plutselig kjente jeg at nå, må jeg ha tid for  meg selv.

IMG_7963

Heldigvis har jeg en familie som kjenner meg godt og vet om hvordan jeg er. Når jeg trekker meg unna er det ikke fordi det er noe galt. Det er fordi jeg trenger å være alene. Uten alenetid blir jeg rett og slett amper og irritabel. Løsningen for meg ble å dra på trening til en annen tid enn de andre, gå en lang tur og bli hjemme når de andre dro ut for å spille minigolf. Det er ikke mye som skal til!

Om du er som meg og har et stort behov for alenetid – ikke føl at det er noe galt med deg!
Vi har alle ting som gir oss energi og ting som tapper oss. Alle har vi forskjellige behov. Det er viktig å være tro mot seg selv og kjenne ens egne grenser. Ta vare på deg selv!

IMG_7960-001

7 comments
  1. Hvordan får det med deg for tiden??:)

    Er du der i livet hvor du vil være??:) Syns du har så fine refleksjoner over ting..

    Er du og gøran fortsatt sammen forresten? Er lenge siden du har nevnt han på bloggen 🙂

    1. Jeg har det veldig bra, hyggelig at du spør! 🙂 Jeg føler absolutt jeg er på rett sted akkurat nå 🙂

  2. Jeg kjenner meg veldig igjen i dette.. Kan du fortelle litt om hvordan du er som kjæreste i forhold til dette når eller hvis du er i et forhold/samboer? Trekker du deg unna kjæresten innimellom? Jeg skal flytte sammen med typen til sommeren og lurer litt på hvordan det blir å dele på alt. Hehe. Ha en fortsatt fin dag 🙂

    1. Det kan bli et issue dersom man har en samboer som ikke har noe forståelse for dette behovet. Personlig har jeg vært heldig og blitt møtt med stor forståelse og det har blitt naturlig at vi begge har hatt tid for oss selv. Jeg tenker det er lurt av deg å snakke med din kommende samboer om det så han vet om det på forhånd og ikke ender opp med å tro at han gjør/har gjort noe galt når du trekker deg tilbake 🙂

      1. tusen takk for godt svar! Det skal jeg huske på 🙂

  3. Jeg har det akkurat på samme måte. Jeg er helt avhengig av alene tid, og ikke minst stillhet i rund meg. Må innrømme at jeg til tider føler meg merkelig, der jeg sitter mutters alene, men gud, som jeg koser meg!

    1. du trenger ikke å føle deg merkelig! Etter at jeg har begynt å være åpen og ærlig om det er det flere og flere av mine nærmeste som forteller at de har det på samme vis. Det kan føles rart men jeg tror nok det er mer normalt enn vi tror/føler 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *