FØLGE ET PROGRAM ELLER IKKE?

IMG_8045

Jeg fikk et spørsmål som jeg vil svare på i dette innlegget. Spørsmålet var som følger;

«Hva tenker du om nødvendigheten i det å følge et program?
Ser at de fleste av bloggere anbefaler det, men så er jo også dere PT`er og lever helt/delvis av å selge program/veilede folk. Så lenge man løfter tyngre og kjører gjennom hele kroppen, trenger man nødvendigvis å ha et program? Er det ok med mer sporadiske økter?»

Det er bra å sette spørsmål som dette før man investerer i en PT eller et program. Jeg har trent nå i 11 år og har prøvd lange perioder med både et fast program og også lange perioder med trening på lyst uten en spesifikk plan. Med dette i bagasjen vil jeg si at jeg har nokså godt grunnlag for å svare på dette, ikke som PT, men som en person som ønsker resultater av det jeg gjør på gymmet.

IMG_8047

La meg sammenligne de to…
Fordeler med å følge et (bra og tilpasset!) program er følgende;
– Du vet alltid hva du skal trene og slipper å vurdere/tenke
– Du har en klar plan på hvordan progresjonen skal foregå
– Du har et oppsett som hjelper deg å bedre svakhetene dine og ikke bare gjøre det du føler for

Bakdeler med å følge et program;
– Du kan ikke følge lysten dersom du får lyst til noe annet/lyst til å kutte ut noe.

Det som er avgjørende uansett hva du går for, er hvor motivert du er for å følge programmet og hvor bra innsats du gjør. Ikke et eneste program i verden funker bra dersom du gir femti prosent innsats eller ikke følger det slavisk.

IMG_8053

Det er kanskje nokså tydelig hva jeg stemmer for? Er du motivert og klar for å gjøre en innsats så er det absolutt best med et bra og tilpasset program som presser deg til å øke og som gir deg en fast og planlagt vei til gode resultater og fremgang. Trening på lyst kan være utrolig deilig i perioder (jeg har nettopp hatt en slik periode selv) og også en god avkobling. MEN – ustrukturert trening er ikke det som gir deg best resultater, erfaringsmessig. I perioder er det sunt å trene på ren lyst, men om målet er maksimale treningsresultater så er en fast plan det beste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *