ELLIPSEPANIKKEN

Jeg kaller det for det. Ellipsepanikk.

Når det er lenge siden jeg har hatt en real sjekk av min egen fysikk. Når jeg har gått i treningstøy litt for lenge. Når jeg har hastet forbi speilet uten å kikke så nøye. Når alt av målebånd og fettklyper har vært på lang avstand en god stund og maten har blitt fortært med god matlyst. Også finner jeg ut at jeg skal ta en skikkelig sjekk. Måle, klype, ta formbilder og virkelig se hvordan det ligger an. Jeg psyker meg opp til et lite slag i trynet, samtidig som det er et lite håp om at det skal se ok ut.

IMG_5822-001

Tidligere har jeg begynt å grine, jeg har skreket og jeg har vridd meg i smerte over synet som står i mot meg når jeg har fått en reality check. Jeg har vært veldig syk. Vet du hva jeg tenkte denne gangen?

Første tanke; Ok, nå må jeg begynne med ellipse fem ganger i uka.
Andre tanke; Kom an’ Julie, så dum er du ikke. Hvor lenge kommer du liksom til å holde ut med det? Skjerp deg litt på kostholdet og ta det med et smil nå, så går dette bra.

Ingen grunn til ellipsepanikk. Det jeg «har for mye» (les; ikke trives med å ha der) er ikke en god nok grunn til å ni-trene cardio hver dag. Hva er det godt for? Etter maks fire uker er jeg drittlei av hele ellipsen og jeg klarer ikke holde samme tempo helt til «bikinisesongen» uansett. Jeg vet at om jeg skjerper inn litt på kostholdet så vil jeg merke bedringer fortere enn jeg aner det.

IMG_5837

En skikkelig formsjekk er lurt å ta en gang i blant om man har mål om å utvikle fysikken sin og bedre svakheter. Det som dog er uhyre viktig er å ikke la alle feilene du finner på deg selv gå til skallen på deg. Du vet at alle har noe å jobbe med og noe som kan forbedres, så se på det som et artig prosjekt! Ikke depp over hvordan du ser ut i dag. Det er bare et flott utgangspunkt!

Ikke la alle paniske syke planer om timevis med cardio og minimalt med mat komme over deg bare fordi du kanskje får deg et lite slag i trynet. Ja vel, så ser du ut som du gjør i dag. Det er helt fint. Det går bra. Trekk pusten dypt og tenk på hva slags valg du kan gjøre fra nå av som gir deg varige forbedringer. En psycho quickfix eller noen krampeaktige hyperaktive uker på ellipsen vil ikke fungere i lengden.

Ta et skritt tilbake og få ting i perspektiv. You got this. Velg smart.

dagstilbud

2 comments
  1. Hurra!! helt enig 😀 går selv på en kostholdsplan fra strongbody atm og selv om hver måling ikke akkurat er et stort hurra, går det sakte men sikkert fremover. skulle helst hatt resultatene i går da haha! men timesvis med cardio og mindre mat er ikke en god løsning i det hele tatt, det er jeg så enig i! Mye mer fan av hverdagsaktiviteten, dropp den himla trikken og gå, så har du plsutelig gått 20 000 skritt!

  2. kunne du laget et innlegg/film om hvordan man bruker belte i knebøy/markløft? Har nettopp kjøpt meg et belte fra better bodies, men skjønner ikke helt hvordan jeg skal bruke det; hvor stramt det skal være, hvordan jeg skal «spenne opp» mot det osv… hjelp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *