BEHOVET FOR ALENETID I SOSIALE SETTINGER

Etter at jeg tidligere har skrevet litt om mitt personlige behov for alenetid og «oppladning» har jeg fått flere henvendelser fra personer som kjenner på det samme og som syns det er både skamfult og problematisk i flere sosiale settinger slikt som samboerskap, på skole og i jobb. Det kan helt klart være en utfordring, spesielt med tanke på at mange som har det slik, ofte er typen som også sier ja til alt og alle og vil være alle steder til en hver tid. Kunsten er å ikke trø over seg selv.

IMG_7647

Som jeg har sagt tidligere så blir jeg energisk av å være rundt mennesker og jeg kjenner på meg at jeg gir max av meg selv, spesielt i jobbsammenheng, til de jeg er rundt og når jeg svarer på mail. Når jeg da har hatt en hel dag med jobb fra morgen til ettermiddag/kveld og vært i kontakt med mange forskjellige, kanskje også mange nye mennesker, kan jeg kræsje på sofaen og nesten bli på gråten når jeg får en sms med et helt enkelt spørsmål. Det er frustrerende når jeg elsker å møte nye folk, samtidig som det tapper meg så for energi. Hvordan finne balansen?

Som PT så jeg møte nye mennesker, snakke med dem og hele tiden tilpasse meg etter demmes væremåte, kommunikasjonsmåte og energi, lytte til dem og oppfatte kroppsspråk. Dette er det jeg elsker mest med jobben! Det er dog viktig å huske på at dette krever energi. Når man bruker energi må man også fylle på.

IMG_7912

Jeg er blitt god på å si nei. Når fredagen kommer og arbeidsdagen er slutt og jeg får meldinger av venner eller familie så hender det at jeg rett og slett venter med å svare eller sier at jeg må nødt til å slappe av litt. Det hender også at jeg sier ja, men at jeg advarer om at jeg er sliten og dermed ikke på mitt normale energinivå. Det er også slik at enkelte mennesker gir mer energi enn de tar, og dette kan man kjenne tydelig hvis man er obs på det.

Jeg henter energi av å være på trening med headsettet på og koble ut omverdenen. Jeg trener på et annet gym enn der jeg jobber, rett og slett for å ha et fristed hvor jeg ikke må tilpasse meg noen andre eller prestere for noen. Jeg får også ny energi av å slappe av på sofaen hjemme, hos mamma og pappa, eller hos gode venninner som kjenner meg godt og ikke forventer noe. Disse «fristedene» er gull verdt og det holder meg gående i en hektisk hverdag.

IMG_7622

For deg som er samboer har jeg følgende råd; snakk om hvordan du har det og hva du har behov for! Har du behov for at stua er tom en times tid når du kommer hjem fra jobb, si ifra. Har du behov for en kveld alene, si ifra. Om du føler for å trene med headset på uten å prate, gi beskjed om at det er fordi du trenger alenetid og ikke fordi han/hun har gjort noe galt. Alle har behov som trengs å bli dekket, så du gjør lurt i å være ærlig med deg selv og den/de du bor med. De som er glad i deg vil respektere dine behov.

Ta vare på deg selvdet er deg du skal leve med hver dag resten av livet

1457591257-768x323

4 comments
 1. Kjære Julie.. Ja skriver faktisk kjære. Du er virkelig den beste bloggen jeg har komt over, da du er så ærlig. Du er så sinnsykt flink til å sette ord på det folk kanskje ikke ønsker å innrømme fordi det føles skamfullt.
  Jeg har selv slitt med spiseforstyrrelsen, har selv av og til behov for fri, har så mange air-high-Fives med deg for hvert ærlige innlegg du skriver. Det er DEILIG å lese en blogg om hvor kondisjonstrening ikke er et must, at panikkelipse er en handling av frykt fremfor rasjonell løsning for varig resultat, at du kan kose deg med snop, høytider, følge din egen lyst, uten at det skal gå på bekostning av resultater. Du er et helt sinnsykt bra forbilde, og en stor hurra for at du er så tøff og ærlig! Please fortsett med dette 🙂
  At revers-diett er faktisk bra, at å ha mål eller ikke mål er sunt for hode, å skippe en økt er OK, eller presse ekstra godt når man kjenner energien er der. Du viser kort og godt balansen som skal til for å væresunn, frisk, sprek og nyte livet.
  Er det 1 blogg jeg gleder meg mest til å lese hver dag, så er det din 🙂

  1. Tusen takk Anniken, for en herlig kommentar som virkelig fikk meg til å smile 🙂
   Jeg setter så pris på hvert eneste ord! Tusen takk for at du leser, for alle air-high fives og for at du gadd å skrive en kommentar til meg:) Jeg ble veldig glad 🙂 Ønsker deg en fantastisk dag! You made my day 🙂

   1. Skulle hare mangle du 🙂 har stor respekt for deg, og skulle eg valgt 1 pt her i verden hadde det hvert deg. Mye kunnskap hos deg både fra egne personlige erfaringer og god kunnskap.
    Fortsett å skrive som du gjør 😉 stor fan av deg!

 2. […] Alle viser det de vil du skal se Ellipsepanikken Styrke kommer i motgang Du trenger ikke fikse alt Behov for alenetid i sosiale settinger Om noen ikke liker deg eller det du gjør Valget mellom livskvalitet og en optimal livsstil Vi har […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *