Å JOBBE RUNDT RROBLEMET

IMG_8034

De fleste som har trent en stund har hatt vondt på ett eller annet sted på et tidspunkt. Det trenger ikke å være en skade eller noe langvarig, men nok til at det påvirker treningen og gir smerte og ubehag. Man kan da velge å droppe treningen fullstendig, eller man kan lære seg å jobbe rundt det.

I bunn bør man sørge for å trene på en måte som er skadeforebyggende. I første omgang er det da lurt å tenke på at jevn styrkefordeling er et stort pluss. Sterkere bryst enn rygg kan forårsake skuldersmerter, styrkeforskjeller i beina kan forårsake smerter i korsrygg også videre. Har man en base i treningen som opprettholder jevnt fordelt styrke så har man allerede gjort mye.

IMG_8027

La oss si at du får vondt i skuldra og blir hemmet i å gjøre skulderpress. Istedet for å da ta fullstendig fri fra all skuldertrening – jobb rundt det! Andre gode skulderøvelser er for eksempel facepulls og enarms sidehev i kabel. Om det også gjør vondt, prøv sidehev fra benk. Enarms skrå sidehev liggende på benk. Ett eller annet. Det finnes som regel noe du kan gjøre som ikke gjør vondt.

Selv fikk jeg en saftig strekk i hoftebøyeren på sprinttrening som satt i veldig lenge. Du kan tenke deg selv at det meste som hadde med bøying i hofteleddet var smertefullt. Men, jeg ble kreativ og fant alternative øvelser for å trene bein og rumpe. Good mornings, rygghev og hofteabduksjon var mine tre gode venner i lang tid. Jeg prøvde meg på utfallsvarianter innimellom og etter mange mislykkede forøk kom endelig dagen hvor jeg kunne gjøre det igjen. I mellomtiden hadde jeg likevel fått trent bra!

IMG_8024

Med andre ord – har du vondt et sted – prøv å tenke løsning. Finn en annen måte å få trent musklene på. Det finnes som regel alltid et alternativ! 🙂

4 comments
 1. Det var kjempe nyttig informasjon. Takker virkelig for det!

 2. God informasjon indeed! Jeg har hatt veldig store ryggsmerter i 3 mnd og har trent kanskje 3 ganger på den tiden I alle øvelsene jeg kan ordentlig så spiller jo ryggen en stor rolle… markløft, knebøy, planken, for ikke å snakke om at russian twist er et smertehelvete så en slankere kropp i sommer blir det ikke på meg. Eller vet du om noen øvelser som rygg ikke har noen stor rolle i?

  1. Heisann June! 🙂
   Hvor i ryggen har du vondt? Er det å bøye seg/ holde statisk rett som er smertefult?
   For å trene rygg – Hva med forskjellige rovarianter? For eksempel sittende roing, roing i maskin, roing i slynge eller enarmsroing? 🙂

 3. Skulle ligge en god del rare emojis i teksten der og haha ;p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *