OVERSTÅTT PÅSKE OG TID FOR ENDRING

IMG_7010

Da var påsken overstått for i år!
For min del er det tilbake til jobb på Shapes i dag, helligdag eller ei. Kundene er tilbake fra fjellet så da er det bare å stille opp 🙂

Det har ikke blitt mye påskefeiring på meg, men noen skikkelig late dager har det blitt. Jeg kjenner virkelig på at jeg ikke trives med å være så mye i ro. Spesielt ikke nå som det begynner å bli mer lyst ute og våren er på vei. Jeg får rett og slett litt maur i blodet, om jeg ikke har nok fra før. Det kan være vondt å være rastløs, spesielt når man har sånn «jeg vet ikke hva jeg vil men jeg vil gjøre det nå- humør«. Typisk meg etter noen dager med mindre bevegelse og action. Jeg har likevel valgt å ta det med ro. Jeg har faktisk godt av hvile og jeg må ikke alltid være super aktiv hver dag. Note to self

IMG_8509 IMG_8511

Men, nå kjenner jeg at det er på tide med en forandring. Jeg er lei av å gå i samme tralten med mat og trening. Jeg vil sette inn høygiret, så fra nå av blir det litt justeringer i kostholdet og også mer aktivitet. Buksa er litt trangere enn før jul, så det skal gjøres noe med. Bildet øverst er noen måneder gammelt, det kan jeg bare si med en gang. Det hjelper for meg å skrive det her, da har jeg litt mer forpliktelse også.

Siste del av påsken og middels-slepphent kosthold ble derfor avsluttet i går med en skikkelig deilig sushimåltid etter trening. Jeg ELSKER sushi, så det ble en perfekt avslutning på påsken. Planen fra i dag av er å ha et moderat kaloriunderskudd samkjørt med samme styrketrening som jeg har kjørt de siste tre ukene (forskjellig repsantall hver økt) og Jiu Jitsu- trening utenom. Alt annet av aktivitet kommer som en bonus, men jeg har også en aktiv hverdag utenom med relativt lite stillesitting. Jeg har funnet ut noen ting som er avgjørende for meg for at jeg skal få resultater av det jeg gjør: 

 1. Søvn. 
  Feiler jeg på dette så er det uhyre vanskelig å holde aktivitetsnivået oppe, stå i mot fristelser og søtsug, trene bra og også ha det bra mellom ørene. Fire ting som er svært sentralt i en slik prosess. Åtte timer søvn hver natt er målet.
 2. Planlegging.
  Jeg er avhengig av å planlegge måltidene mine i god tid og også ha god struktur på når jeg skal spise. Har jeg ikke en god plan ender jeg fort opp med å bli alt for sulten mellom måltider, bli nødt til å ty til raske løsninger og også handle på impuls. Ikke heldige ting når målet er å følge en fast plan.
 3. Positiv innstilling.
  Dette punktet er SÅ viktig. Om jeg har en tung dag hvor jeg er lei av alt sammen, matlei og sliten så må jeg minne meg selv på at jeg har valgt dette selv. Jeg kan gå på McDonalds om jeg vil. Jeg er min egen sjef. Til syvende og sist vet jeg hva jeg vil og hva jeg trives best med, og jeg vet at en konkret plan bare er et utrolig bra hjelpemiddel mot målet – som jeg faktisk har bestemt meg for selv. Det gjelder å ta ting med et stort smil! 😀 Å jobbe mot et mål er krevende, men GØY!

  IMG_8518

  Nå er jeg altså klar for ei ny uke. Planen er lagt så nå gjelder det bare å gjennomføre – med et smil !
  Ønsker dere en super mandag !

  PS: Dette er siste dagen du kan delta på min Giveaway på instagram og vinne et påskeegg fra X-life ! Delta HER

  1458542613

2 comments
 1. Hva vil moderat underskudd si? :))

  1. ikke mer enn ca 200 kcal mindre enn vedlikehold enn så lenge 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *