Å TREKKE IDIOTISKE KONKLUSJONER

Vi mennesker elsker å trekke slutninger og lage teorier oppi hodene våre som vi tror så hardt på at det blir våre egne sannheter.

Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg hører folk si «jeg føler at det og det og det fungerer skikkelig bra siden jeg begynte å gjøre den ene tingen og da har jeg fått syk fremgang» eller «han/hun gjorde det i x-antall måneder og oppnådde det og det, da må det funke bra«, og utifra dette har de trekt slutninger og skapt en sannhet for seg selv om at ett eller annet er helt banebrytende og avgjørende for å få resultater. Det kan være det at ti tusen sett i uka med nedtrekk ga latsen til Mr.Olympia-vinneren, eller at «chili burn» tabletter er grunnen til at Jennifer Aniston ikke har love handels (Ja, jeg overdriver for å få frem et poeng).

IMG_7804

Vi er på konstant leting etter det geniale trikset, den magiske pilla, den perfekte øvelsen og den ultimate løsningen som skal gi oss en pakke av gode og varige resultater, fort som svint.

Jeg lurer av og til på om vi mennesker er helt tette. 
Er vi så dumme at vi tror at èn liten variabel utgjør så enormt store forskjeller? Er vi så lettlurte at vi tror at èn liten endring kan gi oss en helt ny fysikk uten av noe annet endres?

Kanskje Jennifer Aniston bruker Chili burn, det aner jeg ikke. Men jeg kan fortelle deg såpass – hun gjør mer enn det for å se ut som hun gjør. Hun har neppe to dager i uka med halvhjertet trening, tre chipsposer på lørdag og timevis foran TV’en hver dag og en pille med chili burn som redder henne. Hun legger ned en masse arbeid og innsats for å ha den kroppen hun har. Om hun hadde fått i seg litt chili eller ei hadde det ikke spilt noen rolle. Å konkludere med at det er det som former kroppen hennes er direkte dumt.

IMG_7857

Om vinneren av Mr.Olympia trener nedtrekk istedet for pullups så betyr ikke det at pullups er dårlig eller at nedtrekk er det som har gitt han den brede ryggen. Resultater kommer som et resultat av hardt arbeid over tid, og ikke bare èn ting, men en sammensetning av mange faktorer som påvirker resultatet positivt. Det hjelper ikke å ha en god øvelse i programmet ditt om ikke innsatsen eller den helthetlige belastningen er riktig.

Vil du oppnå en drastisk endring så krever det innsats. Resultater kommer ikke av èn enkelt ting, variasjon eller handling. Resultater er sammensatt. Ikke sløs tid på å trekke slutninger i hytt og vær og pirke i kakepynten. Lag deg en skikkelig kakebunn først og fokuser på basicen – tren nok, øk belastningen når du kan, få nok hvile og spis nok og bra mat. Noe mer enn det er ikke nødvendig å henge seg opp i, og smådetaljer utgjør uansett minimalt for oss som ikke er toppidrettsutøvere.

IMG_7848

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *