Å FORDELE ENERGI PÅ RIKTIG STED

Jeg skal fortelle en viktig ting i dag, til deg som har satt deg en konkret mål du vil nå når det kommer til treningen din.

Å ha et konkret mål krever at du legger energien din i og konsentrerer treninga di rundt det som tar deg nærmere målet.

IMG_9157
Topp HER // Tights HER

Mange vet ikke hva dette egentlig innebærer og trener «alt mulig» og fyker rundt hit og dit og samtidig forventer å få maksimal fremgang på det de har bestemt seg for å bli bedre på. La oss si vi har en styrkeløfter som skal sette nye rekorder i markløft, knebøy og benkpress. For at han skal få maksimal fremgang i disse tre øvelsene må han legge energien sin i de tre øvelsene og eventuelt de støtteøvelsene han bør ha i tillegg for å støtte opp om målet. Hva om han gikk på crossfit på onsdag og fredag og sprang en mil på søndag? Hvordan tror du dette hadde påvirket knebøyøkta hans på mandagen, eller markløften på onsdag? Han hadde hatt særdeles mindre krefter å by på – noe som igjen hadde resultert i dårligere løft og dårligere fremgang.
IMG_9198 IMG_9194

Du kan ikke klage på uteblivende fremgang om du ikke konsentrerer energien din på riktig sted!

Det er selvsagt naturlig at man får lyst til å hive seg med på det ene og det andre av aktiviteter og det er jo fint å være aktiv ! Men – og det er et stort men. Om du velger å drive med «alt mulig» samtidig kan du ikke forvente optimal fremgang når det kommer til målet du har satt deg. Prinsippet om spesifisitet (du må gjøre det du skal bli god på) er uhyre viktig.

IMG_9231 IMG_9244

God mandag ! 😀

 

Innlegget inneholder sponsorlenker

2 comments
  1. Hei! Er du pt på et spesielt senter eller kan du hjelpe folk fra andre senter også? 🙂

    1. Hei !
      Jeg har PT-timer på shapes senterne og på trimeriet i vennesla, også er jeg PT på nett også.
      I menylinjen her på bloggen ser du hva jeg tilbyr 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *