VI HAR (BARE) 100%

IMG_3418

Jeg treffer mange mennesker i jobben min og flere av dem er like meg selv – de vil gjøre alt, klare alt, gjøre alle fornøyde, kaver rundt og får endene til å møtes på ett eller annet vis med ett bein i været og ett bak nakken.  – Og i tillegg vil de få alt dette til uten å dø av utmattelse. Jeg pleier å si at disse menneskene har «to energitanker».

Så har vi dem som hele tiden underpresterer, tenker lave tanker om seg selv, aldri gir ordentlig innsats, dropper å sette seg mål, gir opp før de har prøvd og utsetter det meste som de vet de burde gjort. De gjør rett og slett mindre innsats generelt fordi de ikke har troa på at de kan oppnå noe som helst.

Begge disse typene har fått hundre prosent som de kan bruke på hva og hvem de vil. Begge typene har fått tjuefire timer i døgnet.

12208214_10208105941024914_27246093_n

Hvordan disponerer du tiden din og evnene dine? Om du har drømmer, ambisjoner og ønsker for livet ditt, bruker du det du har av ressurser og tid for oppnå det?

Gjør du så mye på en gang at du egentlig ikke kommer helt i havn med noe, eller gjør du akkurat for lite av noe til å komme noen vei?

Jeg syns du skal sette av litt tid på å lage deg en pizza

…og da mener jeg at du skal tegne en. Skriv opp en liste med ting som er viktig for deg akkurat nå, for at du skal ha det bra og føle deg vel. Hva ønsker du å sette av tid til og hva vil du oppnå. Del pizzaen i åtte like deler og fordel tingene med antall stykker utifra hvor viktige de er for deg utifra hvordan du ønsker å ha det.  Slik ser min pizza ut pr.i dag:

julies pizza

Akkurat nå har jeg mye fokus på å lykkes med jobb og setter derfor av mye tid til nettopp det. Å gjøre det bra gir meg mye glede og jeg er ikke tilfreds med å underprestere på dette området. Det gjelder når det kommer til trening også. Jobb og trening er det jeg bevisst setter av mest tid til fordi det spiller mye inn på min velvære og selvfølelse. Senere i livet vil jeg antakelig bli tvunget til å prioritere anderledes, men sånn er det pr.i dag.

Når jeg ser prioriteringspizzaen min foran meg så får jeg en oversikt over hvordan jeg skal porsjonere ut energien min og når jeg kan slappe av og koble ut. Sirkelen står i stil til hva jeg ønsker å oppnå pr.i dag. Hvordan ser din prioriteringspizza ut ? Er TV-titting, sofasliting og livsnyting det som utgjør mesteparten selv om du kanskje ønsker noe annet? Kan målrettet jobbing (eksempel; jobbsøking, trening, aktivitet, kostholdskurs) få mer plass i hverdagen din? For å finne ut av det må du vite hva du vil oppnå og hva du er villig til å ofre for å få mer tid til å jobbe mot nettopp det.

Husk – du har  100% som du kan benytte deg av.
Ikke bare 80% og heller ikke 120%
Bruk tiden og energien din til å skape en hverdag du trives med!

2 comments
  1. Synes den pizzaen din var vel selvsentrert livet er for meg noe mer en å være vellykket ha en fin kropp nå sine mål.Vi måler mennesker og lager så høye krav at folk mister motet. For meg består livet av å gi noe videre noe verdifult som kan hjelpe andre. Et lykkelig liv er ikke en fin kropp eller å lykkes i arbeidslivet men jeg tror det er å bety noe for et annet menneske min mening en rask kveldstund

    1. Helt enig med deg faktisk, at det kan virke sånn.
      Gjennom jobben min hjelper jeg veldig mange mennesker, selv om det kanskje ikke er sånn det virker for dem som ikke har PT, eller som har/har hatt en PT som er overfladisk og som ikke egentlig bryr seg. Gjennom jobben min har jeg fokus på å bygge opp, støtte og hjelpe de jeg møter. Rett og slett være et medmenneske og et positivt innspill i hverdagen dems. Ikke bare for dem som betaler, men mot alle jeg møter.

      Jeg tror på at man kan gjøre noe for andre uansett hva man driver med, så lenge man omgåes andre mennesker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *